avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca OSIM

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie in speranta ca ma puteti ajuta.

Detin un site al carui nume de domeniu este ceva general. De exemplu: valsez.ro
Intreaga activitate este on-line asa ca sunt foarte interesat sa imi protejez brand-ul care este si numele de domeniu.

Cum pot proteja aceasta marca dat fiind lipsa distinctivitatii, mai exact faptul ca valsez este un cuvant cat se poate de comun?
Stiu ca extensia .ro nu reprezinta un element de distinctivitate.

Daca in denumirea firmei este continut cuvantul valsez , fara a fi doar el, din aceleasi motive, ajuta?
Conventia de la Paris pentru Protectia Proprietatii Industriale spune ca:
Articolul 8
Numele comercial va fi protejat in toate tarile Uniunii, fara obligatia de depunere sau de inregistrare, indiferent de faptul daca el face sau nu parte dintr-o marca de fabrica sau de comert.
Cel mai recent răspuns: areeha , utilizator 17:19, 12 August 2015
Daca in obiectul de activitate al firmei nu exista serviciile din clasa 41:
Clasa 41
Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive şi culturale.
si daca veti asocia partii verbale a marcii VALSEZ un element figurativ care sa nu sugereze valsul ca dans, dansatori etc., ci va fi o figura fara legatura cu acestea, marca VALSEZ poate avea caracter distinctiv si exista posibilitatea protectiei ei.
In primul rand va multumesc pentru raspuns!

Obiectul de activitate al firmei este cel al Portalurilor WEB, asa cum este clasificat CAEN, nu mai stiu exact codul. Insa, intr-adevar nu exista serviciile din clasa 41.

Alaturi de marca VALSEZ am si un element figurativ (distinctiv zic eu), fara sa sugereze dansul etc., si un slogan generic - de genul: dansezi si te relaxezi.

In aceasta situatie ma gandesc ca am urmatoarele variante:
I. a) Inregistrez marca figurativa (ca sa nu il poata folosi altcineva izolat)
b) Inregistrez marca verbala "VALSEZ.RO dansezi si te relaxezi"

II. Inregistrez marca combinata formata din:
a) un desen format din elementul figurativ
b) marca verbala "VALSEZ.RO dansezi si te relaxezi"

In cea de-a II-a varianta, as fi mai sigur de inregistrarea marcii, dar ma gandesc ca cineva ar putea utiliza elementul figurativ izolat fara ca eu sa pot obiecta, deoarece eu am inregistrat intreg ansamblul.

1. Sunt corecte variantele la care m-am gandit?
2. Mai sunt si altele?
3. Ce sanse de succes am pentru a le inregistra?
4. Dupa inregistrarea unei marci pentru o clasa Nisa, se mai pot adauga si altele ulterior?
5. Daca aleg varianta II marca verbala trebuie sa se regaseasca grafic in elementul figurativ? Adica pe langa logo trebuie sa apara si textul "VALSEZ.RO dansezi si te relaxezi"?

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
Alexandru`, utilizator
As supune discutiei si varianta
III. Inregistrez marca combinata formata din:
b) marca verbala "VALSEZ.RO"

cea propusa de MioaraR si care ofera un caracter mai general.

Multumesc! Da, varianta cea mai buna este marca combinata:

b) marca verbala "VALSEZ"

Precizez .RO nu este admis la inrtegistrarea marcilor. Iar sloganul este explicit pentru VALSEZ si nu este foarte indicat.
Elementul figurativ nu poate fi utilizat de o terta persoana pentru aceleasi produse si servicii pentru care marca combinata a fost inregistrata pentru DVS ca titular, deoarece este o parte clara a marcii protejate.
Voi tine cont de recomandarea dumneavoastra cu siguranta.
Acum, care sunt starile prin care trece o marca la inregistrare? Am cautat, dar nu gasesc nicaieri ceva clar.

Asadar, o marca am vazut ca poate fi in
0. Cere introdusa
1. Examinare de Fond
2. In asteptare opozitie / observatii
...

In masura in care nu se depun opozitii/observatii, mai este ceva care ar putea impiedica marca sa devina inregistrata?

Alte discuții în legătură

Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)
Opozitie/decizie inregistrare marca bubu.g bubu.g Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie? (vezi toată discuția)
Înregistrarea unei mărci! MihaiKrc MihaiKrc Doresc să îmi înregistrez o marcă la OSIM. As dori sa stiu la cine trebuie sa apelez, care ar fi costurile. Mulțumesc anticipat!! (vezi toată discuția)