avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca

Buna ziua.
Am un contract de imprumut cu o persoana fizica , contract garantat printr-o ipoteca asupra unui imobil.
In cazul in care prin sentinta mi se atribuie raspunderea administratoriala , pe acest bun se poate pune inca o ipoteca? In caz de neplata ptr prima , cum se solutioneaza cauza?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ticeza , utilizator 09:16, 10 Decembrie 2013
Nu prea se intelege ce ati vrut sa scrieti dar banuiesc ca prin raspunderea administratoriala va referiti atragerea raspunderii administratorului dintr-o firma? Sau la altceva?
Da , exact ....atragerea raspunderii administratorului.
Depinde daca camatarul si-a inscris dreptul de ipoteca in cartea funciara, depinde de cat de mare este datoria fata de el, depinde daca a facut demersuri in sensul recuperarii sumei, depinde cand s-a nascut dreptul sau asupra imobilului, depinde de cat de mare este raspunderea fata de firma, dar in principiu imobilul poate fi scos la vanzare si banii impartiti.
Da, imprumutatorul si-a inscris in CF dreptul de ipoteca, pt. suma de 20.000 euro , imobilul fiind evaluat la 50.000.
Raspunderea este de 50.000 euro , iar in acest moment nu mai pot returna banii imprumutati si camatarul imi cere sa ii cedez imobilul , nu a facut nici un demers official doar face trimitere la acel act de imprumut facut la notar.
In functie de ce anume creditor incepe primul executarea, ceilalti pot interveni in procedura de executare ca intervieventi, se pot conexa executarile, se atribuie competanta unui anumit executor, se incepe executarea si se urmareste rangul creantelor existente unde bineinteles creditorii cu drept de ipoteca au anumite drepturi inaintea altora, etc.
Daca nu vi s-a atras inca raspunderea definitiv si nu s-a notat litigiul in CF, vorbiti cu camatarul sa va execute cat mai repede imobilul si sa va dea diferenta de bani. Doamne ajuta

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil la licitatie RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Am imprumutat pe cineva cu 37.000 euro si am intocmit un contract de imprumut la notar, iar acesta a fost inscris in cartea funciare pentru ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)