(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii(...), pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
(2)Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
(3)Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 1.200 lei.
1. O persoana castiga in instanta un salariu net marit cu 50 %.
2. Pentru restantele salariale platite conform ordonantelor privind reesalonarea se retine impozit.
3. Are dreptul persoana respectiva sa solicite diferenta dintre 'cei 75%' calculati potrivit salariului marit cu 50 la suta pe ultimele 12 luni?
4.In aceasta situatie dreptul se prescrie dupa 3 de la data de la care unitatea bugetara a inceput sa platesca restantele salariale?
- in primul an se plateste 5%;
- al doilea an - 10%.....si tot asa
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data pronuntarii hotararii judecatoresti si nu de la data platii esalonate a drepturilor stabilite prin hotarare.
Asadar daca au trecut 3 ani de la data pronuntarii Tribunalului nu se mai poate face nimic.....Sau e vorba de Curtea de Apel? Astfel de drepturi sunt supuse reesalaonarilor?
Indemnizatie ccc
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)