Buna ziua
Sunt administratorul unui bloc din bucuresti si am intampinat urmatoarea problema:
Un proprietar din bloc a venit si a inchis robineti de la calorifere cerand sa nu mai plateasca incalzirea apartamentului pentru ca nu locuieste nimeni acolo.
Mentionez ca blocul nu are repartitoare . Incalzirea este centralizata de la RADET.
Intrebarea este daca proprietarul are acest drept ( sa inchida robinetii de la calorifere si sa ceara sa nu plateasca caldura) si daca da cum calculez caldura de la tevile care trec prin apartament.
Ca sa poata avea asemenea pretentii, ar trebui sa se deconecteze, nu numai sa-si inchida robinetii.
Pe de alta parte mai exista si caldura la comun care trebuie platita, or pentru asta nu aveti nicio regula.
Parerea mea este ca nu exista nicio justificare legala sa-l scoateti de la caldura.
Problema insa revine spre rezolvare comitetului executiv, presedintelui asociatiei, care ei ii reprezinta pe proprietari si deci ei sunt cei care trebuie sa raspunda in fata proprietarilor de deciziile pe care le iau.
Dv. sunteti un angajat si lucrati pe baza legilor, a hotararilor AG si a deciziilor CE din asociatia dv.
Daca comitetul nu va da o rezolutie pentru aceasta problema, ar trebui sa mergeti pe regula de pana acum.
pana acum nu am intampinat aceasta problema si sunt administratorul blocului din 2004
Azi am primit o scrisoare de la proprietarul respectiv din care citez: " insist in rugamintea pe care v-am adresat-o, inca din luna Octombrie 2013, de a nu ma impune la plata unei energii termice nefurnizate, pentru ca o asemenea plata nedatorata NU este nici morala si nici legala, ci din potriva atat legea civila, cat si legea penala o sanctioneaza.
Intrbarea mea este care este legea in care scrie ca debransarea sau inchiderea robinetilor nu se face de catre proprietari?
Nu exista legal prevazuta modalitatea de debransare de catre proprietar
In speta supusa discutiei,cum nu exista instalate repartitoare individuale,indiferent de pretentiile si interventiile proprietarului ,urmeaza sa ii calculati acestuia cote egale de caldura ca si apartamentelor similare
Dar dvs. ca o buna administratora ati fost acolo sa vedeti daca intradevar acel proprietar a inchis robinetii de la calorifere ?. Nu de altceva dar, daca nu are robineti pe tur si pe retur pe care sa ii manevreze si a ramas numai cu robinetul acela cum era la caloriferele vechi ceea ce spune el ca a facut este zero barat . Nici macar pentru robinetii termostatati montati la caloriferele cu repartitoare folositi mai mult de trei ani, nu poate cineva ridica pretentia ca inchide perfect circulatia agentului termic.Pe acel robinet ramas pe caloriferele vechi s-a depus calamina si sigur nu mai inchid deloc.
Eu am fost acolo si am discutat cu domnul proprietar si am sugerat acestuia sa mearga la radet sa se debranseze, dar dansul nu a vrut sa ma asculte. Robinetii au aproximativ 16 luni de cand suny montati, si exista si pe tur si pe retur.
Debransare radet
damxie
Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare
goby
Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)