avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu crestere copil

Poate cineva sa imi spuna care sunt obligatiile angajatorului la revenirea din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, intrucat la revenirea la serviciu angajatorul imi comunica (verbal) ca postul meu (comisionar vamal) s-a desfiintat si imi sugereaza sa-mi caut de lucru in alta parte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:49, 25 Mai 2009
Pana nu va da preaviz scris, nu are nicio valoare ce va comunica verbal angajatorul.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
pakos, utilizator
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Buna ziua,

Am o fetita care va implini in luna septembrie 2 ani deci trebuie sa ma intorc la serviciu!
Problema mea este urmatoare: firma la care inca sunt angajata este in proces de lichidare, nu mai are activitate, numai are angajati !
Am sunat la firma si mi s-a spus ca "nu se mai fac angajari", deci nu am unde lucra ! Din cate stiu eu, angajatorul este obligat sa ma primeasca pe acelasi post/salariu cel putin 3 luni dupa revenire sau cel putin pana cand este declarata oficial in monitor lichidata!
Imi poate spune cineva daca asa este? Ce spune legea? Care sunt obligatiile angajatorului in acest caz?
Multumesc anticipat,
DANA S.
Daca firma mai are activitate in septembrie este obligata sa va primesca la munca la revnirea din CIC, iar daca a desfiintat postul vor ptea sa va acorde previz atunci (in septembrie) si sa va desfaca contractul prin concediere, art 65 din codul muncii, care va da dreptul la somaj.

In situatia in care firma este in procedura de lichidare judiciara au dreptul sa va desfac contrcatul de munca la momentul incepreii acestei proceduri, indifernet ca mai sunteti inca in perioada de concediu ingrijire copil, situatie in care , din cate stiu eu, veti putea primi in continuare indemnizatia pana face copilul 2 ani, aceasat indemnizatie nefiind acordata de angajator.

Daca cineva de la firma v-a spus ca nu mai fac angajari nu are nici-o relevanta.
daca firma inca functioneaza, sunteti inca angajatul lor
daca firma ar fi deja in lichidare judiciar, nu ar mai avea angajati proprii la sediu ci un luchidator judiciar s-ar ocupa de procesul de lichidare.
Bun... dar daca firma este deja in procedura de lichidare nu ar fi trebuit sa primesc o instiintare cum ca trebuie sa imi desfaca contractul de munca din motive nush de care?!?!?!? Atata timp cat eu nu am ptimit nimic, nu pot decat sa consider ca inca sunt angajata lor si cartea mea de munca este acolo, nu?

Alte discuții în legătură

E legal sau nu? anuntare desfiintare post dupa 2 ani si 7 luni adinadulca adinadulca buna ziua! In acest moment sunt la sfarsitul concediului de crestre si ingrijire copil iar angajatorul mi-a inmanat o instiintare si-o notificare prin care am ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca, din concediul de maternitate finetti finetti Salutari, tuturor, ma aflu intr-o situatie mai \"speciala\", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Mamica care termina concediul de ingrijire copil LAUAND LAUAND cum se procedeza ? pe data de 15 s-au implinit 2 ani de cind este in concediu de ingrijire copil.nu poate reveni la vechiul loc de munce pt ca nu mai este ... (vezi toată discuția)