avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - Art. 215, alin 1,2,3 si 5 CP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - Art. 215, alin 1,2,3 si 5 CP

Se poate primi sentinta cu suspendare, intr-un dosar penal de inselaciune?
Art. 215 - alin 1, 2, 3, si 5 CP.

Este vorba de un leasing auto, a doua masini care au fost trecute prin mai multe firme, iar semnatura mea (si doar atat), apare pe contractul de leasing si pe biletul la ordin.
Pe contractul de leasing este numele administratorului firmei.
Administratorul firmei nici nu stia de aceste leasing-uri, iar masinile nu au fost trecute niciodata pe un alt nume, fata de persoana fizica initiala.
Acea persoana a facut tot "traseul" acestor masini si a intrat in posesia banilor, fara a mai plati vreo rata.
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
xXx2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: xXx2013 , utilizator 15:23, 14 Februarie 2014
In functie de contributia concreta se poate la o pedeapsa cu suspendare insa este foarte greu...
In urma intrarii in vigoare a Noului Cod Penal, la 1 februarie 2014, se poate prescrie fapta mai sus mentionata, daca a fost savarsita in anul 2008?
de prescris nu poate fi vorba ci doar de o noua incadrare si o posibilitae de a scapa un pic mai usor .
De ce nu se ia in calcul prescriptia?
pentru ca banuiesc ca s-au facut acte din 2008 pana acum iar de acolo incepe sa curga al termen de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Prescriptia raspunderii penale liviamaria liviamaria Care este termenul de prescriptie în cazul unei infractiuni de inselaciune savarsita in aprilie 2008? S-a intrerupt cursul prescriptie daca a fost audiat ... (vezi toată discuția)
Prescriptia-interpretare rodica1985 rodica1985 Am sa insist un pic pe acest subiect sa vad ce interpretare dau mai marile minti ale acetui forum: sa presupunem ca o persoana a comis o fapta de furt ... (vezi toată discuția)
De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)