avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie anticipatã la pensie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie anticipatã la pensie pentru limitã de vârstã dacã ai lucrat în grupa I de muncã

Pensionarii care au la aceasta data pensie anticipata partiala si 11 ani de munca in grupa I ( pentru munca prestata inainte de anul 2001 ), daca legea va fi promulgata de Presedinte in forma votata in Camera Deputatilor , vor putea trece din oficiu la pensie pentru limita de varsta incepand cu data publicarii legii in Monitorul Oficial ( fara a mai face cerere la Casa de pensii ) ?
Multumesc !

Cel mai recent răspuns: LUCIAN_D13 , utilizator 08:45, 27 Decembrie 2013
Depinde de prevederile actului normativ care va fi publicat in Monitorul Oficial (daca va fi).
Noul act normativ - Legea nr.380/2013 - care modifica legea nr.263/2010 a fost promulgat de catre Presedintele tarii.

Forma actului promulgat se poate regasi aici:
[ link extern ]
Ce sa inteleg ?
Stiu ca legea a fost promulgata de Presedinte, dar nu a fost publicata in Monitorul Oficial.In cunostinta de cauza am formulat intrebarea postata azi la ora 13.14PM.
Multumesc !
La 11 ani vechime in grupa I de munca beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni.

LUCIAN_D13 a scris:
Pensionarii care au la aceasta data pensie anticipata partiala (...) vor putea trece din oficiu la pensie pentru limita de varsta incepand cu data publicarii legii in Monitorul Oficial ( fara a mai face cerere la Casa de pensii ) ?

Beneficiarii de pensie anticipată parţială care, după ce legea va intra în vigoare, vor îndeplini condiţiile pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, vor trece de la anticipată parţială la pensie pentru limită de vârstă. Trecerea se va face din oficiu. Prin urmare, nu este necesar să formulaţi cerere, însă, dacă vreţi ca trecerea să se facă mai repede, este bine să o formulaţi.

Alte discuții în legătură

Norme de aplicare legea 380/2013 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, azi am fost la casa de pensii pentru a depune cerere limita de varsta cu reducerea varstei conform grupa 1 legea 380/2013. Am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii procesomanul procesomanul Nascut 29.04.1953 Stagiu de cotizare 41 ani 6 luni 26 zile Gr. I proc. 100% (lg. 3/1977) = 3 ani 10 luni 10 zile Gr. II proc. 100% (lg. 3/1977) = 13 ani 2 ... (vezi toată discuția)
Cand am dreptul sa ies la pensie? paunlaura paunlaura Am vechime in munca 32 ani, am grupa a IIa de munca pentru 19 ani 11 luni si 28 zile, sunt nascuta in mai 1955, nu beneficiez de venituri de doi ani. Vreau sa ... (vezi toată discuția)