avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa retrag o plangere penala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa retrag o plangere penala?

am sesizat organele de politie cu privire la faptul ca mi-a fost furat telefonul. Mi s-a gasit telefonul dupa circa 6 luni, infractorul a fost ,,gasit''. Pot sa imi retrag plangerea penala/sau sa fac ceva sa anulez posibilele probleme ce le-as ( i le-as) putea cauza? Infractorul este deja dupa gratii pentru talharie, si oricum are de facut destui ani....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:20, 8 Ianuarie 2014
Retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala decat daca a fost vorba de furt intre rude.
Raspunsul e NU
Deocamdata nu. Dupa ce intra in vigoare noul Cod penal (se pare ca din februarie), da
patrascusimion a scris:

Deocamdata nu. Dupa ce intra in vigoare noul Cod penal (se pare ca din februarie), da

La furt? sigur ati citit bine?
pot sau nu sa retrag sesizarea/ plangerea?
La furt, nu se poate retrage plangerea, puteti insa sa declarati ca ati fost despagubit, ca nu aveti alte pretentii.

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)