avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penalã pentru calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penalã pentru calomnie

Buna seara,am si eu o problema legat de un baiat care ma scuipat direct in fata.
in seara de revelion la 00.20 un baiat a venit la mine spunandu.mi daca i.am zis altuia sa nu.i lase sa fumeze ceea ce nu e adevarat,in momentul ala ma scuipat in fata si a plecat. Dupa 15-20 min a revenit unde eram si a inceput sa vb despre mine de fata cu alti prietenimi.a zis ca daca am zis la lume ca m.a f... scz de expresie in strada,ca sunt curva,panarama,etc.bineinteles ca eu i.am zis doar ca daca el asa zice atunci sa aduca dovezi...
am plecat in casa si el in urma mea a inceput sa dea fel si fel de detalii legat de o noapte amoroasa sa.i zic asa...asta am aflat azi cand am iesit afara.
am fost la politie dupa o ora am facut o plangere impotriva lui in care am povestit exact cum s.a intamplat...
precizez ca nu se baga nimeni ca martor, e ca si cum ai cere cuiva sa se puna girant, ce se poate face in cazul de fata sau ce poate sa faca politia???(el mai are 2 plangeri cu cativa ani in urma facute tot de mine,una ca m.a scuipat si a 2a nu mai retin,greseala mea e ca l.am iertat atunci).
Azi imi era si rusine sa mai stau afara cu prietenii pt ca se faceau tot felul de glume batand apropouri la mine legat de acea noapte,ceea ce trebuia sa stim numai noi nu si restul.....ce se poate face in cazul asta ma refer ce poate sa faca politia???
Momentan astept sa il cheme si pe el la politie apoi si pe mine si o sa mai adaug in plangere si aceasta calomnie cred ca se numeste,eu chiar sunt de rasul lumii......chiar am ajuns sa rada lumea de mine
Va rog eu mult sa.mi spuneti daca pot face ceva chiar si fara martori,chiar si in tribunal pt ca nu vreau sa.l mai iert de data asta

Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: andy84960 , utilizator 01:45, 3 Ianuarie 2014
Buna seara,

In ipoteza in care individul recunoaste fapta, cel mai probabil i se va aplica o amenda administrativa pentru faptele comise.

In situatia in care nu recunoaste, dat fiind faptul ca nu aveti martori, nu se va intampla nimic.
Dvs. trebuie sa probati cele spuse, nu el.
Incercati sa gasiti martori care sa probeze cele sustinute de Dvs.

si de unde martori daca nu se baga nici unul????? cum as putea dovedi ca e asa,sau nu se poate tine cond ca mai sunt si alte 2 plangeri inainte cu cativa ani????
Da, din descrierea dvs, nu vad nici eu sa aveti rezultate cu plangerea penala din pacate.
Nu se tine cont ca mai sunt plangeri acum cativa ani. Numiti in plangerea depusa organelor de cercetare penala cel putin doua persoane care au asistam la cele intamplate.
Din punct de vedere legal acestea sunt obligate sa spuna ce au vazut.
Buna seara! Din cate stiu eu, Calomnia nu mai figureaza ca infractiune prevazuta si pedepsita
de Codul penal, iar fara martori, nu stiu daca vei reusi sa faci mare lucru.Politia cauta sava impace cat mai rpd, spalandu-se astfel pe maini. Cel mai bine ar fi sa ceri parerea unui avocat.Mult succes!

Alte discuții în legătură

Ce o sa mi se intample daca cineva a facut o plangere penala asupra mea pentru ca l.am lovit? Popescu Vlad Popescu Vlad Sunt minor am 14 ani si un coleg care are handicap in acte a spus intr.o zi profesorului ca nu am venit la scoala pentru ca m.am dus sa ma sinucid pentru ca ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Costy81 Costy81 Buna seara.sunt victima,agresat fizic,lovituri cu pumn in fata,picioare,cazut inconstient.spun ei ca eram in stare de ebrietate si injuram,posibil.am fost la ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Costy81 Costy81 Buna seara.sunt victima,agresat fizic,lovituri cu pumn in fata,picioare,cazut inconstient.spun ei ca eram in stare de ebrietate si injuram,posibil.am fost la ... (vezi toată discuția)