avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie

Ma pot recasatori cu aceeasi persoana?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:35, 19 Ianuarie 2014
Sigur ca puteti.
Si de cate ori doriti.

Vedetzi celebrul cuplu! Divort-casatorie-divort-casatorie-divort-casatorie-...
si exista vreo perioada care trebuie sa treaca intre casatorii?
:slap:
Perioada minima este determinata de obtinerea hotararii de divort definitive.
Apoi a doua zi va puteti recasatori.:)
Intai legalizati hotararea cu formula definitiva si irevocabila faceti analize si depuneti actele necesare la casa de casatorii.
Art. 280
(1) Cei care vor sa se casatoreasca vor face personal declaratia de casatorie, potrivit legii, la primaria unde urmeaza a se incheia casatoria.


Continutul declaratiei de casatorie Art. 281
(1) In declaratia de casatorie, viitorii soti vor arata ca nu exista niciun impediment legal la casatorie si vor mentiona numele de familie pe care il vor purta in timpul casatoriei, precum si regimul matrimonial ales.
(2) Odata cu declaratia de casatorie, ei vor prezenta dovezile cerute de lege pentru incheierea casatoriei.


Art. 283
(1) In aceeasi zi cu primirea declaratiei de casatorie, ofiterul de stare civila dispune publicarea acesteia, prin afisarea in extras, intr-un loc special amenajat la sediul primariei si pe pagina de internet a acesteia unde urmeaza sa se incheie casatoria si, dupa caz, la sediul primariei unde celalalt sot isi are domiciliul sau resedinta.
(2) Extrasul din declaratia de casatorie cuprinde, in mod obligatoriu: data afisarii, datele de stare civila ale viitorilor soti si, dupa caz, incuviintarea parintilor sau a tutorelui, precum si instiintarea ca orice persoana poate face opozitie la casatorie, in termen de 10 zile de la data afisarii.
(3) Casatoria se incheie dupa 10 zile de la afisarea declaratiei de casatorie, termen in care se cuprind atat data afisarii, cat si data incheierii casatoriei.
(4) Primarul municipiului, al sectorului municipiului Bucuresti, al orasului sau al comunei unde urmeaza a se incheia casatoria poate sa incuviinteze, pentru motive temeinice, incheierea casatoriei inainte de implinirea termenului prevazut la alin. (3).

Asadar .. nu chiar a doua zi, insa da, nu sunteti obligat sa lasati un anumit timp sa treaca intre casatorii, va puteti casatori imediat ce procedura o permite.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Starea civila. speta, am nevoie de putina indrumare radualexandru90 radualexandru90 1. Cu ocazia incheierii unei casatorii, ofiterul de stare civila a omis sa intocmeasca actul de casatorie, desi a luat consimtamantul sotilor. La o luna dupa ... (vezi toată discuția)
Cununia civila Gabriela1999 Gabriela1999 Ce trebuie,sa fac pentru a face cununia civila? (vezi toată discuția)
Pasii necesari pentru casatorie Johny29 Johny29 Bună ziua, Vrea sa va intreb si eu ceva legat de căsătoria cu o persoană de cetățenie engleza,ce acte ne trebuiesc ,unde se pot traduce si apostila ... (vezi toată discuția)