avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nefiind trecut in acte are vreun drept asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nefiind trecut in acte are vreun drept asupra copilului?

as vrea sa va intreb,in cazul in care in certificatul de nastere al copilului nu este mentionat tatal,.tatal are vre.un drept asupra copilului?la vizite de exemplu..mama copilului refuza orice contact intre copil si tata.tatal abandonand copilul inainte de nastere.stiu ca tatal se poate duce oricand la un notar si sa declare ca recunoaste copilul ca fiind al lui.nefiind prezent in certificatul de nastere al copilului,tatal are vre.un drept la vizite,cu acel document scris de un notar?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:12, 26 Aprilie 2024
Tatăl va dobândi drepturi după momentul transmiterii către serviciul de stare civilă a declarației notariale de recunoaștere a copilului .
parintii copilului nu au fost casatoriti niciodata.ma scuzati dar ce pot sa faca cei de la starea civila?parintii copilului au trait in concubinaj.n-au fost casatoriti niciodata.
Cei de la starea civila emit pe baza recunoasterii in fata notarului un alt certificat in care va fi trecut tatal.
Mai departe va fi nevoit sa apeleze la instanta pt stabilirea unui program de vizita pt ca nu vreti sa il lasati sa vada copilul.
Acum nu e tata si nu are drepturi sau obligatii.
Tatal nu are drepturi, legal, pana cand nu e tatal copilului dupa lege, adica in actul de nastere. Moral e alta treaba.
Copilul insa are toate drepturile, legal si moral, sa isi cunoasca si sa aiba relatii cu ambii sai parinti, ar fi impotriva interesului copilului ca mama sa interzica vizitele tatalui.
In plus, pe termen lung, acest lucru poate duce la un razboi lung, inutil, mancator de nervi, bani si viata copilului. Nu are o finalitate pozitiva aceasta incapatanare.
legal nu are nici un drept daca nu este trecut pe actul de nastere. si daca il recunoaste puteti contesta.

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere doar mama Florina2020 Florina2020 Buna ziua! Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc) De ... (vezi toată discuția)
intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in ... Roxana3003 Roxana3003 Buna ziua. Intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in strainatate si are trecut decat mama pe certificatul de nastere strain dupa transcrierea in ... (vezi toată discuția)