avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informații grupa II de muncã FEA Floreasca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informații grupa II de muncã FEA Floreasca

Bună ziua,

Tatăl meu are 55 ani, a lucrat ca strungar la Fabrica de Elemente și Automatizări Calea Floreasca timp de 12 ani, apoi timp de 14 ani a lucrat la Neferal București ca topitor plumb. Are adeverința de grupa I de la Neferal, și sunt interesat dacă la FEA a beneficiat de grupa II de muncă, în CM nefiind precizat. În prezent lucrează, fără întrerupere, la o firmă particulară, având 7 ani vechime.

Întrebarea este dacă se poate pensiona.

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 16 Februarie 2020
Solicitati emiterea unei adeverinte conform prevederilor Legii pensiilor publice nr. 263/ 2010 de la FEA sau firma care a preluat activele/ arhiva, din care sa rezulte veniturile, sporurile si grupa de munca.
Aceste mentiuni ar trebui sa se regaseasca in carnetul de munca, care trebuia completat de firma conform prevederilor Ord. MMPS nr.50/ 1990 pentru perioada anterioara 1990 si pana la aparitia Legii pensiilor n.19/ 2000, iar ulterior lui 01 aprilie 2001 conform prevederilor Legii nr. 19/ 2000.
Impreuna, datele din adeverinta de la Neferal, de la FEA, respectiv de la firma unde lucreaza in prezent, se poate vedea daca sunt indeplinite conditiile de pensionare conform prevederilor Legii nr.263/ 2010 modificata si completata prin Legea nr. 380/ 24.12.2013.
Bună seara, mulțumesc pentru răspuns.

Dacă la FEA a beneficiat de grupa II de muncă, se poate pensiona. Problema e că nu e specificat în CM acest lucru, din ce mi-a spus tatăl meu FEA s-a desființat în urmă cu mult timp și nu știe cine ar fi preluat arhiva. Pe internet nu găsesc nicio informație.

Ce e de făcut?
In mod normal arhiva ar fi trebuit preluata la Arhivele nationale de sector. Formulati o cerere in acest sens si depuneti-o la sediul arhivelor cu nr. de inregistrare/ data. Se plateste o taxa de timbru, la depunere.
Arhiva F.E.A. este la Braila.. si eu am lucrat acolo si te pot ajuta cu adresa asta de email ...cereri.br@gmail.com
Doamna Alexandrescu, am citit undeva ca F.E.A. a fost preluata de Romenergo, avand locatia pe Calea Floreasca.

Din 1990 FEA s-a constituit în societate pe actiuni, în 1997 devenind membra a Grupului ROMENERGO
dana alexandrescu a scris:

Arhiva F.E.A. este la Braila.. si eu am lucrat acolo si te pot ajuta cu adresa asta de email ...cereri.br@gmail.com

Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Roxana D, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine o adeverinta cu sporuri daca angajatorul nu mai exista? LadyZelda LadyZelda Buna ziua! Daca unei persoane nu i s-a operat in Cartea de Munca corespunzator activitati prestate se mai pot recupera respectivele sporuri (conditii grele de ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii de munca nu e recunoscuta la dosar de pensionare dana rod dana rod Buna ziua. Tatal meu tocmai a finalizat dosarul de pensionare si nu i s-a luat in calcul gr a II a de munca pt 20 de ani de vechime ca strungar. in total are ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru dosar pensionare rdavid rdavid Buna ziua, Cum sau de la ce institutie pot obtine o adeverinta care sa confirme faptul ca am fost angajat cu carte de munca la o unitate (Cooperativa ... (vezi toată discuția)