avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima casa: Divortat, am avut credit ipotecar
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima casa: Divortat, am avut credit ipotecar

Buna ziua si La multi ani pentru noul an si pentru sarbatoritii/ tele de astazi

Am avut un credit ipotecar pentru o garsoniera de pana la 50 de metri patrati. Acum sunt divortat si nu mai fac parte din actele creditului ipotecar, fiind preluat de fosta sotie si codebitorul ei.
Intrebare: se considera ca am avut ceva in proprietate, daca garsoniera a fost obtinuta cu credit ipotecar?
Intreb pentru ca una din conditiile pentru prima casa este ca nu ai sau sa fi avut ceva in proprietate, sau sa nu ai in proprietate ceva mai mare de 50 de metri patrati.
De asemenea, daca detin un teren intravilan, mai pot aplica pentru programul Prima Casa?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Prima casa iancucristiana iancucristiana Buna ziua! As dori un raspuns, daca se poate: in urma dezbaterii de mostenire detin o patrime dintr-un apartament de 100 m2 si, impreuna cu mama si sora mea 2 ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta ninasave ninasave Buna seara Fiica mea vrea sa isi cumpere o garsoniera facand imprumut la banca Eu vreau sa ii dau o suma de bani dar pentru asta vreau sa fiu proprietar cu o ... (vezi toată discuția)