avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conflict la bloc -balconul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conflict la bloc -balconul

Buna ziua . va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:in urma cu aproximativ 5 ani , vecinul de sub apartamentul meu(locuiesc la etajul 1 ) a umblat din usa in usa si a cerut aprobare pentru constructia unui "balconas", exact asa s-a exprimat. Toti vecinii au fost de acord, nefiind direct implicati; acestia locuiesc sub apartamentul meu , situat pe colt. MENTIONEZ CA BALCONASUL ESTE DE FAPT PRELUNGIREA UNEI CASE, CARE ARE LATIMEA DE 3 M IAR LUNGIMEA SE INTINDE PE TOATA SUPRAFATA EXTERIOARA A APARTAMENTULUI. Ei spun ca au toate autorizatiile in regula si ca acum asta e am semnat .......dar va amintesc , ca noi am dat semnaturi pentru acel balconas. Acum acestia ne-au interzis sa adunam mizeria de pe acel acoperis din fata geamurilor noastre (vecinii de la etajele superioare sunt foarte "binevoitori " si arunca tot felul de mizerii de la etaj , care raman pe acoperis , si se tot aduna) ; acestia spun ca nu avem voie sa ne urcam pe acoperis ( IESIM PE GEAM PENTRU CA NE-A LUAT TOATA FATA) , PENTRU CA LE SPARGEM ACOPERISUL SI LE PLOUA IN CASA SI O SA PLATIM , CA ASA VOR EI CA AU CUNOSTINTE. De asemenea s-au tot schimbat geamuri de la etaje si au cazut bucati din bloc pe acoperisul lor .
Cel mai recent răspuns: eeeee , utilizator 11:04, 11 Aprilie 2009
Va recomand sa expuneti problema dvs. la Inspectoratul de Stat in Constructii, eu fiind in masura sa constate despre ce este vorba si sa ii oblige sa isi demoleze "balconasul":D
NU AM VAZUT NICIODATA ABSOLUT NICIO AUTORIZATIE, de altfel nici macar nu ne-ar fi bagat in seama daca am fi solicitat-o. problema a aparut insa cu mult inainte cand le-am cerut sa isi monteze aerul conditionat in dreptul lor si nu intre " bucataria si dormitorul nostru " Au venit si ne-au spus pe un ton mieros ca vor sa monteze si ei aerul mai sus ca la parter e c-am riscant , ei de fapt aveau in plan "balconasul". Noi , ca vecini de buna credinta , am fost de acord , pana cand nu am mai suportat zgomotul pe care ii facea aparatul, ei folosindu-l in special noaptea pentru incalzire. In fine , dupa lungi " dezbateri", au inteles si l-au luat de la noi .....si l-au pus langa geamul altui vecin , bineinteles ca nici acesta nu le-a permis .DAR TOT NOI AM FOST PAGUBOSII, PENTRU CA DE ATUNCI O TIN IN PETRECERI DE OBICEI DUPA ORA10. Le-am facut si reclamatii de "n" ori .......si au facut mai rau, VAI DE CAPUL NOSTRU IN CE TEROARE TRAIM . Ei sustin ca au cunostinte si sunt "un pic mai proprietari decat noi "asociatie de proprietari nu avem , se plateste individual, vecinii nu se pun martori daca nu au niciun interes , iar politia ne-a "solicitat " sa nu mai sunam la 112 pentru cazuri minore ci direct pe nr. sectiei de politie, ca s-ar putea sa primim noi amenda , deci fara martori sau vreo vatamare ceva ei nu au nicio putere.
Ce plangere pot face ei cum ca din cauza ca noi am maturat pe acoperisul lor le ploua lor in casa . Va reamintesc ca au tot cazut bucati din tencuiala cand au fost schimbate geamurile de la etajele superioare.Cand am chemat politia in acest caz ne-au spus ca trebuia sa ne procuram o coada de matura de cativa metrii si sa impingem mizeria jos , in concluzie noi suntem de vina ca nu avem acelasi ...statut ca ei...poi suntem doar...pensionari.Deci , cum pot demonstra ei ca din cauza noastra le ploua in casa ( nu am maturat pe acel acoperis de 1an de zile.....si pentru ca vin sarbatorile......Ei vor doar sa ne sicaneze....ca doar doar ne vom muta . A , s-au plans ca le-a intrat praf in casa , LUCRU FOARTE GRAV. dati-mi tot felul de sfaturi , va rog din suflet, nu am cu cine sa vorbesc; au ajuns altii sa fie stapani pe casa mea . MULTUMESC .
"balconasul" se poate darama si dupa X ani, acest aspect nu conteaza, dar daca vecinii au semnat, este mai complicat...;)
DACA ESTE MAI COMPLICAT , CE DEMERSURI AR TREBUI SA FAC IN ACEST SENS ?

Alte discuții în legătură

Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Daune cauzate de vant - extensie balcon parter vijeliedeprimavara vijeliedeprimavara Vecinul de la parter si-a facut balcon (extensie) mai mare decat amprenta balcoanelor de la etaj - cu tot cu acoperis de tabla. Daca cade un ghiveci pe ... (vezi toată discuția)