la determinarea valorii de inventar a cladirii se are in vedere insumarea valorilor urmatoarelor elemente si instalatii functionale ale acesteia:
terase, scari, ascensoare;
instalatii de iluminat, instalatii sanitare, instalatii de incalzire;
instalatii de telecomunicatii prin fir si altele asemenea;
In valoare de inventar a cladirii nu intra aparatele individuale de climatizare
art. 253 Cod Fiscal si Normele de aplicare aprobate prin H.G. nr. 44/2004, pct. 52, alin. 2
Eu n-as majora valoarea de inventar cu val sistemului de alarma.
In norme , la pct 52 al art 253, zice :
(2) La determinarea valorii de inventar a clădirii se are în vedere însumarea valorilor tuturor elementelor şi instalaţiilor funcţionale ale acesteia, cum sunt: terasele, scările, ascensoarele, instalaţiile de iluminat, instalaţiile sanitare, instalaţiile de încălzire, instalaţiile de telecomunicaţii prin fir şi altele asemenea; aparatele individuale de climatizare nu fac parte din categoria elementelor şi instalaţiilor funcţionale ale clădirii.
Si , apoi, o instalatie de alarma, daca ar fi mijloc fix distinct , are o durata de amortizare de 8-12 ani, mult sub durata unei cladiri.
Pentru ca val e sub 1800 lei, as inregistra ob inventar , cu uzura in 8 ani eventual(sau mai putin , pe baza de scadentar .
multumesc, dar nu ma ajuta cu nimic, este doar citatul din lege.
Cuprind valoarea sistemului de alarma la valoarea de inventar a cladirii sau nu ?
(35.000+1.134,45)x1%(in cazul meu) ?
sau
35.000 x 1% ???
Pai de ce nu ajuta ? ca scrie acolo ce se cuprinde si ce nu in valoarea de inventar, si apreciez ca sistemul de alarma nu face parte din cele enumerate ... cred ca si colega Davideg tot de aceea l- a postat , sa vedeti ca nu are a face sistemul de alarma cu val de inventar ; mai mult , eu v-am sugerat si inregistrarea ca obiect de inventar
Pana la urma e o amarata de alarma care, poate fi schimbata dupa 3 luni, cand apare una mai sofisticata.Daca va refereati la un sistem complex de supraveghere care poate sa ajunga si la valori de mii de euro, ar fi fost altceva.