avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MEDICUL poate fi PFI?-legislatie ultima ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MEDICUL poate fi PFI?-legislatie ultima ora

Buna ziua. As dori sa stiu daca in conformitate cu legislatia de ultima ora, medicul poate fi PFI ,putand sa incheie contracte prestari servicii medicale catre spitale, clinici particulare , etc. Stiu ca acest subiect a mai fost in discutie pe forum, cu ceva vreme in urma,insa parerile au fost contradictorii. De aceea, rog pe cei care detin informatii la zi sa ma ajute. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ANCA SPIRIDON , utilizator 10:09, 18 Aprilie 2010
Art. 1. -OUG 44/2008

(1) Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează accesul la activitatea economică, procedura de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării şi regimul juridic al persoanelor fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi al întreprinderilor individuale şi familiale.

(2) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică profesiilor liberale, precum şi acelor activităţi economice a căror desfăşurare este organizată şi reglementată prin legi speciale.
(3) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică acelor activităţi economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restricţii de desfăşurare sau alte interdicţii.

Atunci, ce alte forme legale de exercitare a profesiei de medic raman valabile?(care sunt legile speciale ce reglementeaza exercitarea profesiei?)
CMI, SRL, OG 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale;
Legea Nr 95 din 14 aprilie 2006-extras -privind reforma in domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial Nr 372 din 28 aprilie 2006, la Titlul XII -Exercitarea profesiei de medic. Organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, arata :
Art 380, aliniat (3):"Medicii care au obtinut certificatul de membru al Colegiului Medicilor din Romania pot desfasura activitati medicale potrivit pregatirii profesionale in sistemul public de sanatate sau/si in sistemul privat,fie ca angajati,fie ca PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA pe baza de contract.Calitatea de PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA se dobandeste in bazacertificatului de membru al Colegiului de Medicidin Romania si a inregistrarii la administratia financiara in a carei raza domiciliaza medicul.In conditiile legii, medicii pot infiinta si cabinete de practica medicala."

Este ceva ce imi scapa aici.S-a abrogat aceasta lege,sau acest articol de lege?
Nu, e in vigoare, numai ca nu aveti obligatia sa va inregistrati conf.OUG.44/2008.Cred ca asta va sugera colegul meu mai sus.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Pfa medic orl licea licea Buna seara, va rog sa imi comunicati care sunt avantajele infiintarii unui pfa pentru un medic orl. Va rog sa imi spuneti, care este cel mai avantajos mod din ... (vezi toată discuția)
Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)