Am locuit impreuna cu sotul meu intr-un apartament pe care l-am cumparat ulterior in anul 1993.Noi avem impreuna un copil nascut in 1991,iar casatoria civila a fost in anul 1994.Mentionez ca eu nu sunt trecuta in contractul casei,la vremea respectiva participand si eu cu o anumita suma.Acum 2 ani am divortat,iar in urma relelor tratamente la care am fost supusa de sotul meu, am intentat o cerere de partaj pentru a se stabili locul fiecaruia in casa.As vrea sa imi spuneti care sunt drepturile mele,daca ma poate da afara din casa si pe mine si pe copilul meu care a implinit 18 ani.Va multumesc.
Daca lucrurile stau asa cum spuneti bunul respectiv este un bun propriu al sotului. Sper ca aveti o dovada ca ati dat acei bani sotului. De ce nu ati fost trecuta in acel contract de vanzare-cumparare?
tot eu sunt...va multumesc pentru raspunsuri si pentru amabilitate.Dar cum este posibil dupa ce am intemeiat o familie cu respectivul fost sot,acum sa pot fi data afara?Va imaginati ca avem un copil impreuna....
COpilul are vreun drept?adica o poate evacua si pe ea?mentionez ca sunt la a doua chemare in instanta pentru partaj,iar actiunea de partaj eu am introdus-o.
:offtopic: Va rog sa folositi functia de editare pentru a adauga ceva mesajului deja postat. Multumesc! A.L.
copilul nu are nici un drept asupra apartamentului. Acesta va avea drepturi doar ca si mostenitor in cazul decesului parimtelui care va avea proprietatea apartamentului. Momentan, din ceea ce ne ziceti dumneavoastra aveti doar un drept de creanta in ceea ce priveste apartamentul. Insa puteti dovedi cu inscrisuri si cu martori ca ati contribuit la achizitionarea apartamentului si atunci veti fi coproprietari, dumneavoastra si sotul.