Buna ziua,
In urma mostenirii unei case (taxa succesiune ca unic mostenitor dupa mama decedata) am procedat la schimbarea contractelor de utilitati.
Deoarece la adresa respectiva nu locuieste nimeni (atat eu cat si mama avand alte domicilii), nu s-a consumat nimic de-a lungul timpului, cu toate acestea, in lipsa trasmiterii indexului prin autocitire Distrigaz a estimat o anumite cantitate, emitand facturi in acest sens. Pentru a evita discutiile si eventualele deconectari, aceste facturi s-au tot platit in termenul stabilit, ajungandu-se la o valoare de aprox 800 RON (valoare cu minus pe factura, adica plata in avans). Mentionez ca GDF n-a bienvoit de-a lungul timpului sa ajusteze consumul mediu in functie de realitatea din teren, de aceea s-a ajuns la aceatsa suma.
In momentul de fata, contractul a trecute pe numele meu, cu alt numar, cod client, etc... iar eu am inceput de la 0.
In urma solicitarii pe care am facut-o (recuperare suma ori macar aparitia acestea in facturile actuale), GDF mi-a raspuns ca eu trebuie sa fac dovada acelor plati, adica extrase de cont, chitante, etc, din 2006 si pana azi (perioada in care n-a mai locuit nimeni la adresa respectiva in urma decesului bunicului meu si preluarii contractului de catre mama mea ca unic mostenitor). Evident ca nu pot proba aceasta, dar mi se pare normal ca asa cum eu as fi fost obligat sa platesc eventualele restante pentru trecerea contractului pe numele meu (chiar daca as fi cumparat proprietatea si nu as fi mostenit-o) tot asa ar trebui sa beneficiez de suma de -800RON considerata ca o plata in avans.
Se poate face ceva in acest sens? Va multumesc.