avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registru de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registru de casa

Am o problema. In luna ianuarie am inregistrat doua diurne in valoare de 8980,04 , in loc de 898,04 lei. Nu eu fac diurnele, si nici nu stiu cum am putut sa nu observ valoarea asta mare cand le-am inregistrat#-o. In fine... luna ianuarie am inchis-o, luna februarie la fel. acum in aprilie rasfoind registrul de casa am observat sumele mari de pe 625. Ce corectii as putea sa fac?
Am incercat sa merg pe ianuarie si sa modific, am inchis luna din nou, dar problema este ca nu imi preia soldul corect de pe ianuarie, ramane la acelasi sold incorect.
Problema care seridica aici este : unde se regaseste faptic diferenta de la 898,04 la 8980,04 lei, intrucat acesti bani in mod normal au iesit din casierie.... Reglajul se oate face printr-o nota contabila, sau efectiv refaceti urgent toate actele de casa.
de platit s-au platit 898,04 lei
problema tine de aplicatia soft (programul de contabilitate) inteleg...opereaza in registrul de casa o restituire fictiva si trece la explicatii "corectie inregistrare eronata" asta va regla atat soldul registrului de casa si va extrage si in modulul contabilitate corectia regland soldurile conturilor respective
Sa inteleg ca pe DP apare suma corecta de plata si s-a operat in contabilitate gresit.Veniti in luna aprile,sau martie caci sigur nu ati inchis-o, cu o nota explicativa si operati corect stornand inregistrarea gresita si operand-o pe cea corecta.
pot face nota in registrul de casa, sau merg separat pe note contabile?

Alte discuții în legătură

Operatiuni de trezorerie-decont valutar extern irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Va rog daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti: Daca un salariat care pleaca in deplasare externa(Bulgaria) si nu primeste avans , iar la ... (vezi toată discuția)
Reglare conturi denisa2011 denisa2011 buna ziua, daca stiu soldul la 371 pot face note contabile de reglare pt 378 si 4428, imi strica ceva in balanta, se modifica ceva ce nu ar trebui? va ... (vezi toată discuția)
Inregistrari eronate ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, am urmatoarea problema: verificand soldul cu un furnizor am constatat ca fosta contabila a facut o plata gresita 401=5311 iar la fz normal ca nu ... (vezi toată discuția)