avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Data executare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Data executare pensie intretinere

buna ziua.stiu ca am mai intrebat, im cer mi de scuze dar vreau sa fiu sigura;azi am primit comunicarea de la divort si sincer va spun sint foarte fericita.am avut divortul ,am fost la curtea de apel sa dat hotarirea si daca el nu face recurs am terminat.nelamurirea mea este urmatoarea:de cind trebuie sa trimita el pensia alimentara,din aprilie2008 cind sa dat hotarirea la sect1,din ianuarie2009 cind sa dat hot. la trib.mare (unde sa modificat doar suma),sau cum spune el de cind iese hot.definitiva si irevocabila?????????????????ca el ma ameninta ca face recurs si ma tine prin tribunale ani de zile. in comunicarea dela sect.1 scrie ca incepind cu data pronuntarii hot.,in hot. de la apel scrie ca se modifica suma si atit. ,el incearca sa ma amine ca sa nu dea bani .crede ca daca face recurs o sa mai scuteasca din bani.deci ce parere aveti?lamuritima si pe mine va rog mult.multumesc anticipat=D>
O veti primi cu data introducerii actiunii, indiferent daca va mai dura sau nu procesul.
@avokitten: Ai dreptate, acum am citit ca a scris userita fericita:" in comunicarea dela sect.1 scrie ca incepind cu data pronuntarii hot":))
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
pakos, utilizator
sau doar de la data pronuntarii, daca nu a cerut expres acest lucru in actiune
de la data pronuntarii daca s-a stabilit incredintarea si pensia o data cu divortul. el ar trebui deja sa plateasca.

succes
av. Ileana Schwarz
da s-a stabilit incredintarea,divortul,pensia, iar el facuse apel pt.micsorarea pensiei ,lucru care i s-a acceptat.nu am specificat nici unul din noi de cind sa fie data pensia.asa a hotarit judecatoarea ca incepind cu data pronuntarii.acum el crede ca daca face si recurs o sa mai scuteasca ceva bani pt. ca nu vrea sa trimita nimic,cauta orce cale ca sa nu trimita nimic.si da ar trebui sa plateasca dar de 2 ani de cind sintem despartiti nu a trimis nimic.si suma stabilita este de 90ron pe luna.eu tot incerc sa ma informez pt ca daca ar fi posibil sa trebuiasca sa plateasca din urma, ar fi ceva bani.90ron pe luna nu e mare lucru dar scosi de 2 ori pe an e altceva.(i-am trimis nr de cont pe care i l-am facut copilului ca sa-i fie trimisa alocatia de stat de unde scot bani de 2 ori pe an,ca sa-i iau copilului ceva ca lumea)asa ca imi cer mi de scuze pt insistentele mele dar vreau sa stiu sigur de cind.mi de multumiri:bow:
hotararea este executorie in ceea ce priveste pensia de intretinere de la data cand s-a pronuntat instanta de fond. iar pensia se plateste din momentul cand a fost introdusa cererea de divort.

in mod normal acum puteti sa-i faceti si plangere penala pentru 305 c.penal.

av zaharia f.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara. ajutor!!!!!!! voinea75 voinea75 Va descriu pe scurt: - actiune de divort, stabilire custodie, stabilire pensie La prima infatisare, am divortat prin acord, am obtinut custodia copilului, ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort Aurel_Andrei Aurel_Andrei Cand devine irevocabila o hotarare de divort ? Instanta s-a pronuntat in 2009, dar nu s-a cerut nici pana acum parafa cu devinitiv si irevocabil. Este in ... (vezi toată discuția)