am facut din vina mea, o tamponare usoara.( neacordare de prioritate)intrebari:1 detinatorul auto ( eu sofer doar) mi-a interzis sa folosesc RCA. pagubitul a cerut piese noi, desi cred ca se puteau repara. am cedat, ce puteam face? 2. daca politia rutiera suspenda permisul pentru neacordare de prioritate in acest caz..( trebe dovada de reparatie)
Daca ati facut constatare amiabila nu se suspenda permisul. In acest caz dovada de reparatie o elibereaza societatea de asigurare. Daca nu se incheie constatarea amiabila si ajungeti la politie atunci ramaneti fara permis.
Care este motivul pentru care proprietarul nu va permite utilizarea asigurarii RCA? Doar pentru astfel de cazuri se plateste asigurarea obligatorie! Trebuia sa va atentioneze inainte de a va permite sa utilizati vehiculul ca veti conduce pe "propria raspundere".
1intocmirea la asigurator a constatarii amiabile inseamna implicit folosirea rca? nu-mi poate da doar dovada , daca eu recunosc culpa? 2. detinatorul a argumentat interzicerea prin cresterea sumei rca pe viitor. detine parc auto...
Anumite contracte de asigurare RCA pentru parcurile auto, prevad aceasta posibilitate de a se judeca bonus-malus pentru toata flota si nu pentru fiecare autovehicul in parte.Facilitatile oferite de asigurator,pot fi legate de plata in rate a tuturor asigurarilor parcului, raportarea procentuala a daunelor la total prima asigurare parc, etc..
In acest fel de cazuri, de obicei angajatorul prevede in contractul de munca, marimea raspunderii angajatului care produce acest fel de pagube firmei.De aici si pana la o astfel de dispozitie, este o diferenta mare.Numai in cazul in care evenimentul a avut loc in afara programului de munca, lipsa documentelor de predare-primire autovehicul la plecarea in cursa,proprietarul poate /proba faptul ca vinovatul a folosit fara voie autovehiculul.