avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara, folosire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara, folosire RCA

am facut din vina mea, o tamponare usoara.( neacordare de prioritate)intrebari:1 detinatorul auto ( eu sofer doar) mi-a interzis sa folosesc RCA. pagubitul a cerut piese noi, desi cred ca se puteau repara. am cedat, ce puteam face? 2. daca politia rutiera suspenda permisul pentru neacordare de prioritate in acest caz..( trebe dovada de reparatie)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:58, 25 Ianuarie 2014
Daca ati facut constatare amiabila nu se suspenda permisul. In acest caz dovada de reparatie o elibereaza societatea de asigurare. Daca nu se incheie constatarea amiabila si ajungeti la politie atunci ramaneti fara permis.

Care este motivul pentru care proprietarul nu va permite utilizarea asigurarii RCA? Doar pentru astfel de cazuri se plateste asigurarea obligatorie! Trebuia sa va atentioneze inainte de a va permite sa utilizati vehiculul ca veti conduce pe "propria raspundere".
1intocmirea la asigurator a constatarii amiabile inseamna implicit folosirea rca? nu-mi poate da doar dovada , daca eu recunosc culpa? 2. detinatorul a argumentat interzicerea prin cresterea sumei rca pe viitor. detine parc auto...
Intradevar, pe viitor prima de asigurare va creste, DAR doar pentru vehiculul respectiv, nu si pentru restul de vehicule.
Anumite contracte de asigurare RCA pentru parcurile auto, prevad aceasta posibilitate de a se judeca bonus-malus pentru toata flota si nu pentru fiecare autovehicul in parte.Facilitatile oferite de asigurator,pot fi legate de plata in rate a tuturor asigurarilor parcului, raportarea procentuala a daunelor la total prima asigurare parc, etc..
In acest fel de cazuri, de obicei angajatorul prevede in contractul de munca, marimea raspunderii angajatului care produce acest fel de pagube firmei.De aici si pana la o astfel de dispozitie, este o diferenta mare.Numai in cazul in care evenimentul a avut loc in afara programului de munca, lipsa documentelor de predare-primire autovehicul la plecarea in cursa,proprietarul poate /proba faptul ca vinovatul a folosit fara voie autovehiculul.
Incercati sa discutati sa-i achitati-i proprietarului cam cit estimeaza ca ii va creste prima de asigurare si folositi asigurarea.

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime SirbuMihai SirbuMihai Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale, intr-o comuna din judetul Teleorman,domiciliul meu fiind in ... (vezi toată discuția)