avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO

RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO
Buna ziua,
Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator auto.
reparatia sa decontat pe RCA VINOVATULUI(EU DETIN POLITA CASCO ,nu am folosit-o pentru a nu avea crestere de prima de asigurare .)
Stupoare -Am cerut oferta CASCO PENTRU URMATOAREA PERIOADA,
Dauna a fost inregistrata in baza de date audatex ,pe CIV- AUTOTURISMULUI ,INDIFERENT DE VINOVAT ,DECI EU DE BUNA CREDINTA CU ASIGURARI PLATITE LA ZI NU MAI POT BENEFICIA DE ASIGURARE FACULTATIVA AUTO ,CHIAR DACA NU SUNT VINOVAT DE ACCIDENT.
EXISTA OARE O REZOLVARE ???
astept cu interes un punct de vedere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
tig, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 14:59, 4 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Colaborez cu un broker de asigurari ,pentru a avea acces la mai multe oferte.
Raspunsul de la companiile de asigurari este legat de valoarea daunei fata de valoarea asigurata ,care se situeaza undeva in zona sensibila de 85% rata daunei ,ceea ce duce catre dauna totala si respingerea emiterii unei polite noi de asigurare,SUMA ASIGURATA AUTOTURISM 7000 EURO.
CE NU INTELEG EU -DE CE SUNT PENALIZAT EU-PAGUBIT (am stat si am asteptat 2 luni de zile pina au sosit piesels si a fost reparata masina si nu este penalizat vinovatul ,pe asigurarea caruia sa reparat autoturismul)
nu e corect ,pentru un eveniment cu vinovat din RCA ,TREBUIE SA FIU EU PREJUDICIATPE CASCO.
Asiguratorul dvs si-a recuperat prejudiciul de la Asiguratorul celui vinovat?

Inteleg ca s-a reparat pe CASCO cu regres pe RCA-ul celui vinovat?
Buna ziua,referitor la speta cu REPARATIE AUTO cu regres pe RCA vinovat
Nu am informatii asupra procedurii de recuperare prejudiciu intr asiguratori
la reparatie a fost folosita polita RCA a celui vinovat,de aceea nu inteleg de ce se actioneaza asupra ratei de dauna la CASCO,
Astept un punct de vedere ,multumesc
Nu inteleg cum s-a decontat reparatia.
Cu regres pe RCA-ul vinovatului inseamna ca ati folosit polita CASCO, iar asiguratorul si-a recuperat (sau isi va recupera) banii de la societatea celui vinovat.

Ati folosit polita lui RCA direct (prin constatare amiabila) sau ati apelat la CASCO si ati cerut decontarea cu regres?

Cand ati intocmit amiabila, ati completat pe aceasta ca vehiculul dvs detine si o asigurare CASCO?

Daca doar s-a folosit polita RCA a vinovatului fara sa implicati deloc polita CASCO, asiguratorul nu procedeaza corect in ceea ce priveste refuzul de a prezenta o oferta de reinnoire. Totodata trebuie sa cunoasteti ca asiguratorul isi rezerva dreptul de a nu oferta din varii motive, insa pe care i le puteti cere sa vi le faca cunoscute.

Daca invoca motivul daunei cu autotractorul, solicitati asiguratorului informatii suplimentare si expuneti-va nelamurirea cu privire la problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o speta cu o companie de asigurari rca. detin un ... georgemro georgemro Buna ziua, Am o speta cu o companie de asigurari RCA. Detin un autoturism pentru care am incheiat o polita RCA cu decontare directa cat si o polita Casco, ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza daune firmele de asigurari? anays18 anays18 am o nelamuriri legata de un incident survenit acum aproximativ 2 ani ,in care o pers.aflata pe un motoscuter a intrat in spatele unui autoturism in urma unei ... (vezi toată discuția)