in anul 2006 am avut pe rol doua dosare de furt calificat,unul ramas definitiv la 5 ani inchisoare si unul inca pe rol.din cel de 5 ani am executat 4 ani si 3 luni si am fost eliberat conditionat.Intre timp am parasit tara si in 2007 cel de al doilea dosar a ramas definitiv la 5 ani de inchisoare,si tocmai acum organele competente s-au trezit sa ma caute si pe aici pe unde ma aflu.
stiu ca trebuie sa merg in tara pentru contopirea pedepselor si asa voi face,caut avocat,insa am 2 intrebari:
1 contopirea va fi facuta dupa care cod penal?nou sau vechi?
2 dak va fi facuta dupa cel nou voi primi obligatoriu spor de contopire?
de asemeni am citit k dak intra in vigoare noul cod penal,fapta mea s-ar prescrie.fapta a ramas definitiva in 2008 deci sunt 6 ani de atunci,dar ar fi prea frumos sa fie adevarat...
Nici vorba, 10 ani este termenul pentru prescriptia executarii pedepsei, dar cursul prescriptiei poate fi intrerupt apoi curge un nou termen si din cate inteleg s-a cam intamplat asta.De pilda depunerea cererii de extrădare sau emiterea mandatului european de arestare întrerup cursul prescrpţiei.
in primul rand ca trebuia sa va prezentati dvs nu sa va caute altii si in al doilea rand ca nu ati fost inspirat sa solicitati contopirea direct si poate se mentinea si liberarea conditionata si nu mai erati nevoit sa stati pe fuga.
e bine sa se faca cat mai curand contopirea sau poate e bine sa va interesati daca noua pedeapsa de 5 ani nu cumva poate fi redusa conform noului cod penal si pe o contestatie poate ca veti reusi sa faceti inclusiv contopirea daca depuneti toate documentele necesare.
Prescriere
forface94
Am o intrebare la o condamnare de 5 ani pentru inselaciune dupa vechiul cod.
In cat timp se prescrie dupa actualul cod?
Si sa poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)