avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG, taxe
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG, taxe

Buna seara!

Daca as infiinta un ong , as putea sa impun membrilor sa achite lunar o anumita taxa si membrilor ce ajuta sa cresc numarul de membrii sa le achit anumite comisioane ?

Gen , membru1 inscris achita taxa lunara 1 leu si daca mi-l aduce pe un nou membru2 care la randul lui sa achite 1 leu , primul membru sa primeasca comision de pe urma celui de-al doilea membru?
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 10:35, 10 Februarie 2014
Sa nu incercati sa mascati niste remuneratii. Si de unde bani sa faceti aceste plati si impozite pentru ele, asta daca s-ar putea accepta asa ceva?
pai m-am gandit , ca daca la inceput ong ul are un membru ce "doneaza" 1 leu si invita alti 10 membrii pe care ii inscriu , ei la randul lor "doneaza" 1 leu iar cel dintai membru sa primeasca din donatii un comision, daca acest lucru este posibil si legal...
Dvs aveti de gand sa organizati un fel de joc piramidal sau sa infiintati un ong?
ceva combinat... incerc sa gasesc o solutie legala
Nu e ilegal sa platesti pe cineva pentru activitatea de recrutare de membri noi, sau de voluntari, dar e indubitabil plata unei munci si nu o poti face decat cu forma legala ex. contract de mandat sau contract civil sau contract de munca sau unul intre profesionisti daca ala este ex. PFA care ar putea face asa ceva.... si cu plata impozitelor si contributiilor sociale obligatorii aferente... Altfel, daca incerci sa remunerezi indirect ex. reducere la plata cotizatiei sau chair scutire de cotizatie, ca sa nu mai vorbim de ideea de a i se "dona" acei bani, e indunitabil in opinia mea evaziune fiscala si teoretic risti si un dosar penal... (practic mai putin, dat fiind ca vor fi probabil sume mici...).

Alte discuții în legătură

Asociație pentru a putea susține cursuri de prim-ajutor SergiuM91 SergiuM91 Bună ziua domnule avocat! Sunt președintele unei asociații ONG si cu funcția de a presta servicii, mai exact această asociație este înființată ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori ong scobarul scobarul Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ? (vezi toată discuția)
Predare functie fundamentala in ong Valgero Valgero Buna ziua, De 2 ani de zile incerc cu 2 prieteni sa deschidem un ONG. Problema noastra este ca 2 dintre noi avem cazier fiscal (firme deschise inainte de ... (vezi toată discuția)