avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Am urmatoarea situatie :
Ambii parinti decedati , mama in 1998 si tata in 2013.
Suntem 2 frati , suntem in relatii foarte bune , dar nu am dezbatut succesiunea dupa nici-un parinte.
Acum dorim sa dezbatem mostenirea dar dupa mama nu prea putem deoarece mama noastra are ambii parinti decedati , ei sunt mai multi frati si nu au dezbatut mostenirea.
Intrebarea noastra este daca putem sa dezbatem mostenirea doar dupa tata.
Mama a murit inaintea tatei , casa parintilor apare construita inainte de anul casatoriei lor ( casa e construita in 1949 si ei sunt casatoriti in 1958, casa fiind de la parintii tatalui nostru .)Terenul extravilan pe care il detineau parintii noastri este pe titlul de proprietate pe numele tatalui ( si la cadastru punerea in posesie a casei si a terenului extravilan si intravilan e tot pe tata.)
La momentul decesului tata (02.06.2013) era vaduv, necasatorit nici cu acte nici fara acte (adica el nu a trait nici in concubinaj cu nimeni in cei 15 ani de la decesul mamei noastre)a fost singur.
Putem sa dezbatem doar dupa tata ?
Dupa mama dorim s adezbatem dupa ce se lamureste situatia cu fratii ei care sunt in viata .
Va multumesc !
O zi buna !

Alte discuții în legătură

Succesiune SzMaria SzMaria Bună ziua! Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire? akayos akayos tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de ... (vezi toată discuția)