avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este lovita de nulitate decizia de imputare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este lovita de nulitate decizia de imputare?

Buna ziua,
O decizie de imputare emisa impotriva subsemnatului (la aproape 10 ani de la trecerea in rezerva cu drept de pensie), in urma unei succesiuni de cercetari, contestatii si repuneri in termen, care nu contine mentiunea cu privire la dreptul de contestare al acesteia (prevazuta expres in legislatia specifica M.Ap.N., nu cunosc in celelalte sectoare) este sau nu lovita de nulitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasilica52 , utilizator 20:46, 31 Ianuarie 2014
Conform legislatiei in materia raspunderii materiale a militarilor, decizia de imputare se emite în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării procesului-verbal de cercetare administrativă la organul competent s-o emită şi se comunică în termen de cel mult 15 zile celui obligat la plată.

Cadrele militare, militarii angajaţi pe bază de contract sau salariaţii civili vor fi obligate la restituirea sumelor sau la plata contravalorii bunurilor ori a serviciilor nedatorate, dacă paguba a fost constatată în cel mult 3 ani de la data primirii sumelor, bunurilor ori a prestării serviciilor nedatorate.
Multumesc.
Aceasta decizie nu cuprinde expres caile de atac la care ai dreptul (respectiv contestarea deciziei). Aceasta omisiune determina nulitatea absoluta a deciziei?
In principiu. orice decizie emisa de catre angajator ar trebui sa aiba trecut termenul de contestare si instanta la care se contesta.

Potrivit OG 121/1998, decizia de imputare va fi temeinic motivată şi va cuprinde obligatoriu termenul în care poate fi contestată şi organul competent în soluţionarea contestaţiei.
In acest caz, lipsa acestor mentiuni duce la nulitatea deciziei.
Va multumesc mult pentru raspuns si as dori, daca se poate, clarificari in sensul ca eu trebuie sa sustin nulitatea deciziei cu alte acte normative deoarece OG 121/1998 nu prevede expres acest lucru, iar experienta mea cu fosta unitate este cat se poate de trista pentru mine (de ex. au refuzat sa aplice criteriul de repartizare a unui prejudiciu presupus si niciodata demonstrat conform p.30 alin. d) din instructiuni, motivand ca acesta se refera la art. 13 si nu la art. 15 desi se specifica expres ca se aplica in cazul ambelor articole, iar aceasta justificare poarta si semnatura juristului unitatii. Comisia de Jurisdictie a Imputatiilor dandu-mi dreptate, a repus in termen pentru a 5 oara unitatea, care a emis decizia in cauza, absenta mentiunii privind termenul de contestare reprezentand doar un punct din contestatia ce urmeaza sa o inaintez).
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
In ce sens nu prevede OG 121/1998?

Alte discuții în legătură

Conflict mapn-decizie de imputare mitzu_comb mitzu_comb Buna! daca se poate sa imi dati cateva idei despre un conflict cu mapn-ul. Am avut un contract de munca cu acestia, pe care nu lam finalizat din cauza lor( ... (vezi toată discuția)
Document cu titlu executoriu?? Alexandru8899 Alexandru8899 In urma cu ceva vreme am demisionat din cadrul sistemului militar romanesc. Ca urmare, comandantul unitatii militare unde mi-am desfasurat activitatea a semnat ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unei decizii de imputare fl.neagu fl.neagu Nerespectare articolului 30 alin(4) din OG 121 din 1998(Raspundere materiala a militarilor), cu privire la termenul de cel mult 15 zile cand trebuie comunicata ... (vezi toată discuția)