Buna ziua!
Art.25 din OUG 111/2010 interzice angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă în cazul salariatei care se află în plata stimulentului de insertie, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului.
Cat am fost in CIC angajatorul a efectuat concedieri colective si individuale (si postul meu fiind vizat), activitatea desfasurandu-se in acest moment cu un numar minim de angajati.
Daca doresc sa revin, poate sa ma concedieze pana cand copilul implineste 2 ani? Mentionez ca am optat pentru CIC 2, iar copilul a implinit deja 1 an.
Va multumesc!
Va multumesc pentru promptitudinea dvs.
Daca firma imi propune relocarea (departamentul in care lucram s-a centralizat in alta localitate) si nu sunt de acord cu acest lucru, ce se intampla atunci?
Atunci va poate concedia, insa doar dupa implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Totusi pe o perioada de pana la 6 luni angajatorul are interdictie in ceea ce priveste concedierea dvs.
Conf art 25 alin 3 OUG 111/2010 interdicţia se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
Nu cred m-am exprimat corect: ce se intampla daca firma imi propune relocarea acum, cand eu vreau sa ma intorc? La punctul actual de lucru nu sunt posturi disponibile si relocarea nu o accept. Sunt obligati sa ma tina pe acelasi post pana cand copilul face 2 ani?
In ceea ce priveste extinderea nu este necesara in cazul meu, copilul avand aproape 1 an si 6 luni.