avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul COD PENAL

Bună ziua! Ce se va intampla de la 1 februarie 2014 cu cei care au dosare penale de aproape un an de zile aflate la sediul politiei din comună , pe articolul 87 aliniatul 5??? Că sunt şi eu in aceeaşi situaţie ca şi mulţi alţii...Astept un raspuns de la cineva.Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: gica1234 , utilizator 18:02, 12 Februarie 2014
Nu se intampla nimic deosebit.
Spre deosebire de art. 87 alin. (5) in NCP limitele de pedeapsă au fost diminuate faţă de cele din legea specială iar urmarile sunt aceleasi adica anularea permisului in cazul constatarii vinovatiei.

Art.87. - abrogat
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Art. 337 Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
mai am o intrebare .un nepot de-al meu in aprilie 1996 a avut o pedeapsa de 2 ani si 7 luni cu suspendare si vrea sa stie ca in cazul cand o sa aiba nevoie de cazier o sa fie acea pedeapsa in cazier sau este curat [reabilitat] multumesc.
gica1234 a scris:

mai am o intrebare .un nepot de-al meu in aprilie 1996 a avut o pedeapsa de 2 ani si 7 luni cu suspendare si vrea sa stie ca in cazul cand o sa aiba nevoie de cazier o sa fie acea pedeapsa in cazier sau este curat [reabilitat] multumesc.

Să meargă să solicite un certificat de cazier judiciar.Pe această cale va afla dacă este reabilitat de drept.Teoretic, ar trebui să fie deja reabilitat.
dar legal ar trebui ca dupa atitia ani cazierul ar trebui sa fie curat .pot sa spun ca de atunci nu a mai fost sa vada daca este curat ...si in caz ca [ nu ] ce ar trebui sa faca sa nu mai apara in cazier?
in proportie de 99% acel cazier este curat insa in cazul in care nu e , trebuie facuta cerere de reabilitare si depusa la instanta

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice ... DIG71 DIG71 Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice sunt si drepturi sau numai obligativitati (vezi toată discuția)
Dosar alcool la volan ziz0u_999 ziz0u_999 Buna ziua! Am o cunostinta care are urmatoarea problema: In urma cu 6 luni a fost prins baut la volan de catre politisti, dar nu pe drum public ci pe un ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool 0,45 buta31988 buta31988 buna ziua mi-a fost retinut permisul acum doua luni pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcolice.....am fost oprit de un echipaj de ... (vezi toată discuția)