avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol fara succesiune

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea.
cel mai mic copil a ramas in casa si cu putin timp in urma a inceput sa vinda din pamint cu contract de vinzare-cumparare facut de un avocat.intrebarea este daca cel care a cumparat pote sa-si faca titlu de proprietate pe acel pamint atita timp cit succesiunea nu este dezbatuta si ce putem face noi ceilalti frati?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:22, 6 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
fara succesiune nu poate instraina un bun care un-i apartine, doar daca parintii cat timp au fost in viata nu i-au donat bunurile fiului mai mic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti face pentru ce? Sa-l blocati pe frate sau sa vindeti si dv., nu inteleg...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca dupa succesiune ceea ce s-a vindut mai intra in masa succesorala sau se scade din partea ce ii revine celui ce a vindut?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. nu sunteti de acord cu vanzarea ,trebuie sa va adresati instantei de judecata in vederea anularii contractului.

Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).


Odata ce nu este individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, ea nu poate fi instrainata de ceilalti comostenitori,catre terte persoane.


Certificatul de mostenitor atesta cota-parte din dreptul de proprietate, masa succesorala, face dovada calitatii de succesor.

Pe cale notariala , daca exista intelegere, se poate proceda la dezbaterea succesorala, fiind citati toti mostenitorii.

In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .


Orice contract poate fi desfiintat , daca este contestata de catre mostenitorii rezervatari.


Alte discuții în legătură

Succesiune la notar mihaela_1968 mihaela_1968 A mai ramas valabil ca succesiunea se face la notar, daca fratii se inteleg, in urma decesului parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Succesiune nedeschisa - vanzare bunuri tapangea tapangea Se poate vinde casa sau terenurile fara mine? mentionez ca succesiunea nu este facuta mama noastra a murit saptamana trecuta ea fiind unic mostenitor mama ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil NamisiRoxana NamisiRoxana Buna ! Vreau sa intreb daca un imobil (casă) poate fi vandut fără mine . Imbilul a apartinut bunicilor , ei sunt decedați , casa a rămas moștenire celor ... (vezi toată discuția)