avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident de masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident de masina

Buna seara
Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari de lamasina ,familia are dreptul la vreo despadubire avand in vedere ca eu am ramas paralizat total?Accdentul a avut loc acum doi ani..
Se merita sa contactez vreun avocat specializat pe acest domeniu sau nu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:20, 9 Februarie 2014
Asigurarea RCA acopera daunele produse tertilor incluzand pasagerii masinii care a produs accidentul cu exceptia conducatorului auto considerat vinovat de producerea accidentului si a masinii acestuia.
Numai o asigurare CASCO ar fi acoperit si daunele soferului.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
cyan, moderator
Va rog
Dar ,in situatia in care am fost singur in masina? CASCO acopera numai chetuielile pt reparatia masinii?

Multumesc.
Daca in polita CASCO ati prevazut/platit riscul de accidente persoane, ati fi putut beneficia de despagubiri, in functie de sumele prevazute pentru riscurile acoperite.Presupun ca nu. intrucat asiguratorul ar fi fost atentionat prin avizarea daunei.
CASCO acopera si soferul in limita sumei asigurate. Depinde de conditiile din polita de asigurare si asigurator. Un exemplu aveti aici
[ link extern ]
unde solicitarea de despagubire trebuie facuta intr-un an de la constatare.
Inteleg ca este vorba de un accident de circulatie cu victime. In acest caz s-a deschis un dosar penal. Persoanele accidentate s-au constituit parti vatamate? In caz afirmativ au dreptul la plata daunelor materiale si a daunelor morale. Dupa cate stiu eu, in cazu;l asigurarilor RCA nu sunt norme care sa stabileasca cuantumul daunelor morale. In asemenea situatie cuantumul daunelor morale se stabileste de catre instanta de judecata si selateste de catre asiguratorul RCA.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Ucidere si vatamare din culpa - cine plateste daunele? lory_cki lory_cki Buna ziua, in urma unui accident rutier care a cauzat moartea unui pasager si vatamarea corporala grava a celuilalt pasager, s-a ajuns la proces prin care ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca aroua_r aroua_r Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Vreau sa dau in judecata o societate de asigurari la care era asigurat masina cu care sotul meu a avut un ... (vezi toată discuția)
Despagubire morala si materiala pe baza politei rca Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu parerile dumneavoastra in legatura cu speta de mai jos, gasita pe net. Intrebarea ar fi, sunt indreptatiti ... (vezi toată discuția)