avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ordonanta 77 din 26.06.2013
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ordonanta 77 din 26.06.2013

Se mai aplica prevederile Ordonantei 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale? Am vazut in presa ca a fost respinsa de CCR.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:19, 9 Februarie 2014
CCR a declarat ca neconstitutionala numai Legea de aprobare a acestei ordonante.
Si ce implica faptul ca legea e neconstitutionala ? Mai e valabila regula 1 plecat - 1 angajat ? Sau ne intoarcem la regula lui Boc, la 7 plecari - 1 angajat ? Afecteaza, de ex., concursurile organizate in baza OUG 77 din luna iulie 2013 si pana in prezent ?
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
DIANA_RU, utilizator
OUG 77/20103 este inca in vigoare. Legea de aprobare a acesteia trebuie modificata.

În cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
Daca am inteles bine, de la momentul publicarii deciziei CCR in Monitorul Oficial, prevederile OUG 77 sunt suspendate ? Adica in momentul de fata nu se mai pot organiza concursuri dupa regula 1 la 1 pana se pun de acord prevederile neconstitutionale cu decizia Curtii ? Sau unde intervine legea de aprobare a OUG 77 ? :-/
Decizia CCR nu se refera la neconstitutionalitatea OUG , ci a Legii prin care s-a aprobat aceasta Ordonanta.

Intr-adevar, prevederile legii declarate neconstituționale vor trebui sa fie puse in acord cu Constitutia tarii.