avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O problema de inregistrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O problema de inregistrare

Buna ziua!
Ce poate sa faca un contabil daca patronul care infiinteaza o firma (microintreprindere) in anul 2013, abia azi, in 2014 îi aduce documente la decontare (facturi, bonuri fiscale, chitante etc.) pe care le are de la infiintarea firmei??? Le mai poate inregistra azi?
Va multumesc!
Documentele trebuie inregistrate cronologic in contabilitate.Administratorul societatii isi v-a asuma amenzile.
Corect! Dar daca societatea are cheltuieli de infiintare in luna x cu facturi, bonuri sau chitante si abia din luna x+3 incepe activitatea propriu-zisa si abia atunci apar veniturile si se incaseaza bani cind poate inregistra acele cheltuieli? In luna x+3 sau in luna x?
Multumesc!
chelt le inregistrati in luna x si veniturile in luna x+3 , oricum nu afecteaza cheltuielile deoarece sunteti micro - 3 %
mona_anro a scris:

chelt le inregistrati in luna x si veniturile in luna x+3 , oricum nu afecteaza cheltuielile deoarece sunteti micro - 3 %

In regula! Dar de achitat cum achiti daca nu ai venituri? Soldurile casei si bancilo sunt zero?...

Creditare firma

Alte discuții în legătură

Inregistrare in cont 4551 camicami camicami societate infiintata cu cateva luni in urma,fara activitate pana in prezent,incepe activitatea in luna octombrie. prezinta la contabilitate diferite chitante ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Avansuri trezorerie irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua M-ar interesa un aspect...In cazul in care administratorul societatii are anumite cheltuieli pe firma (firma nu are salariati)administratorul este ... (vezi toată discuția)