avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculare pensie

Buna ziua!
Pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de varsta,am lucrat din 1967 si voi implini 65 ani in 2015,am cateva intrebari:
-in Carnetul de munca am trecut salariul de incadrare,dar eu am fost platit in acord,iar veniturile erau mult mai mari,ce se ia in calcul?
-programul de lucru era in ture si am lucrat si sambata si duminica,daca se considera la calcularea pensiei?
-din anul 2007 sant in pensie de boala gr.III,perioada respectiva si veniturile se iau in considerare la calculare?

O intrebare in cazul sotiei mele:in conformitate cu vechea legislatie,a beneficiat de concediu pentru cresterea copilului,anii respectivi se iau in considerare?
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Pensionare getaz getaz sunt pensionar pe caz de boala din 2001,nascut in luna iunie 1954,ani lucrati pe cartea de munca 27,am fost la comisia de expertiza medicala si mi.a zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei inainte de 2001 justme07 justme07 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari: 1. Cum se calcula pensia inainte de 2001( din 2001 se calculeaza pe puncte)? 2. De ce sporurile de tura nu intra ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? lenutasau lenutasau tatal meu a fost pensionar pe caz de boala gradul3 acum cand a fost la comisia medicala i sa rupt decizia si la trimis la munca. este pensionar de boala de 30 ... (vezi toată discuția)