Subiect: Neplatirea pensiei alimentare
buna seara asi avea o intrebare daca eu ma incadrez in noua lege pentru ca nu am platit pensie alimentara la timp.ne avand nici un loc de munca .Fostul meu ma suna si imi spune ca mia facut dosar penal ? si me ste frica sa merg in tara cu toate ca eu iam mai pus bani.beneficiez de aceasta lege ? va multumesc
Daca aveti motive ptr neplata, lipsa loc de munca sau alte probleme, atunci nu se poate considera ca sunteti de rea credinta. In concluzie, ar trebui sa prezentati cazul dvs unui avocat ptr ca acesta sa va sfatuiasca in functie de circumstantele cazului. Oricum, in functie de cele prezentate de dvs, nu cred ca trebuie sa va faceti griji.
Pensia de intretinere este stabilita in raport de venitul net obtinut, dintr-un venit ce prezinta caracter de continuitate, este drept fundamental al copilului.
In cazul in care mama , cu rea credinta,eludeaza obligatia legala ce ii incumba, timp de cel putin trei luni, acesta savarseste infractiunea omisiva de abandon de familie.
Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamata, impacarea partilor reprezentand un caz prin care este inlaturata raspunderea penala.
Retragerea plangerii penale prealabila, respectiv impacarea partilor sunt incidente pana la ramanerea definitiva a hotarii judecoresti fiind totale, definitive si neconditionate.
De vreme ce a fost exprimata manifestarea de vointa in acest sens, nu mai poate exista o noua pozitie procesuala.
Odata ce este depus un asemenea act de sesizare, cel al plangerii penale prealabile , agentii de politie procedeaza la verificarea inscrisurilor care atesta veniturile permanente , aspectul relevandu-se pozitia subiectiva cu privire la forma de vinovatie a faptuitorului.
Plata partiala reprezinta una dintre modalitatile predilecte prin care nu este indeplinita in mod corespunzator obligatia legala de intretinere.
Daca aceasta obligatie este , totusi, implinita, instanta de judecata va individualiza pedeapsa inchisorii prin suspendarea conditionata a executarii acesteia, legiutorul prevazand in mod expres acest caz special.
ce inseamna "i-am mai pus bani " ? Aveti de respectat o hotarare judecatoreasca, daca nu puteti plati cat s-a stabilit, ar trebui sa cereti in instanta micsorarea pensiei.
Daca aveti venituri si nu platiti, puteti ajunge sa fiti condamnata pt abandon, s-a schimbat codul penal, dar nu e mai bland cu cei ce isi abandoneaza copiii.
Intelegeti-va cu tatal sa le platiti pensia si el sa isi retraga plangerea.
Daca nu aveti bani, pastrati dovezile de plata pt banii trimisi pana acum sa va puteti dovedi buna credinta.
iam pus 1000 de euro prin western dar sint sigura ca el nu a declarat nici o data suma si mia depus plangere ca nu iam pus cum pot sa aflu daca mia facut dosar penal'' daca am toate chitantele la vama pot avea probleme ?
asta e tigan ma batea nu am plecat de acasa de voie buna dar el nu vroia bani el vroia doar bani carei puneam pt copii i lua doar cind nu avea nici un ban el personal imi spunea ca vrea razbunare nu banii ca el face legea vreau sa stiu cum pot rezolva problema asta cit mai repede?am avt proces pt pensie si intretinerea minorilor vreau sa bag divort de el e un monstru