avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand iese la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand iese la pensie?

Buna seara! O femeie nascuta in luna mai 1962 cu 23 ani si 11 luni vechime din care 14 ani de grupa I si 2 ani grupa 2 cand poate ieai la pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:47, 13 Februarie 2014
Limita de varsta aug.2024 la 62 ani si 3 luni si un stagiu complet de 32 ani si 8 luni. Cei 14 ani de gr I ( daca sunt in procent de 100% ) va aduc un stagiu suplimantar de 7 ani, iar pt 2 ani de gr. II primiti un stagiu de 6 luni.( 23 ani 11 luni +7 ani +6 luni = 31 ani si 5 luni) Pt a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare adica 32 ani 8 luni 1 zi.
Si daca platesc diferenta pana la realizarea stagiului complet de cotizare se scad 7 ani din 59 ani si 9 luni cat e acum sau tot din 62 ani si 3 luni?
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Limita de varsta la 55 de ani si 3 luni.
Indepliniti conditia de stagiu complet de 32 de ani si 8 luni.
Aveti 33 de ani si 1 luna.
cum adica sunt 33 ani si o luna?
Scuze.Am gresit.
Am adunat de doua ori 2 ani si 2 luni.
23 ani 11 luni + 7 ani(stagiu aferent)+2 ani si 2 luni grupa II-a = 32 de ani si 1 luna.
Acesta a fost calculul gresit.

Daca se acorda stagiu aferent(3 luni/an)pentru grupa aII-a aveti 31 ani si 5 luni.

Alte discuții în legătură

Vechime in munca italia Roxana Popa Roxana Popa buna ziua, mama mea lucreaza in Italia de 6 ani,cu contract de munca cu jumatate de norma.cum se considera la noi in tara aceasta vechime,in cazul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de pensionare bordeandumitru bordeandumitru DATA NASTERII : 15.03.1957 PERIOADA DURATA GRUPA 1 Octombrie 1976 -- Iunie 1977 ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)