avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare imobil in constructie: cota de tva
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare imobil in constructie: cota de tva

Anul trecut am platit avans pentru un imobil, o jumatate dintr-un duplex, aflat in prezent in constructie. Suprafata utila este 119 mp, pretul este sub 380000 lei, problema e terenul: aprox. 300 mp + cotele comune (servitute).
Dezvoltatorul ridica un mini-cartier de locuinte similare pe persoana fizica.

Problema mea este urmatoarea: suprafata de teren nu se califica pentru tva de 5%.
Exista solutii prin care proprietatea (teren + constructie) poate fi achizitionata fara aplicarea cotei de 24% pentru intreaga valoare?
Problema se complica putin, deoarece o parte din bani se vor achita prin credit bancar, de preferinta prima casa.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
cdadan, utilizator

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil tva - nelamurire/problema ctin_cristian ctin_cristian Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un apt de la un dezvoltator imobiliar, apt nou. Am mai achizitionat acum 4 ani unul cu 5% ... (vezi toată discuția)
Tva 5% apartament nou (supr. utila = 120,6mp) uncharted uncharted Doresc sa achizitionez un apartament nou intr-un ansamblu rezidential. Suprafata utila in cadastru este de 120,6 mp, iar in extrasul de carte funciara este de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie locuinta Iulia Stroea Iulia Stroea Buna seara, Doresc sa achizitionez doua proprietati de la o persoana juridica, una de aproximativ 60 mp, iar cealalta de aprox 80 mp. Aceasta societate a ... (vezi toată discuția)