avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru - Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru - Intabulare

Buna ziua. Am urmatoarea speta.
-inceputul anilor 90 proces de revendicare imobil inceput
-vanzare drepturi litigioase imobil catre mine
-castigat proces de catre vechiul proprietar
-vanzarea imobilului de catre vechiul proprietar catre terti 2 persoane (contractul facut in mod fictiv din puct de vedere al pretului pe care incerc sa-l anulez in instanta). Aceasta vanzare nu a fost inscrisa respectiv dreptul de proprietate nu a fost intabulat ci inregistrata decat la fisc.
-apare a doua cerere de revendicare pe o parte din imobilul respectiv admisa de instanta. Acest proprietar si-a intabulat dreptul de proprietate obtinut si a deschis si cartea funciara.
-in tot acest timp cumparatorii care s-au inregistrat la fisc nu au platit impozitele.

Concluzia: Vreau sa intabulez eu dreptul de proprietate in cartea funciara pentru ce protiunea a ramas dupa ce a fost admisa a doua cerere de revendicare si intabulat dreptul respectiv de proprietate. Nu am inceput inca demersurile dar am identificat cateva potentiale probleme.
Pentru intabulare am nevoie de cerere, taxa intabulare achitata, cerere facuta, titlul de proprietate copie legalizata, certificat fiscal - (Cred ca am zis corect asta trebuie ?)
Cum obtin certificatul fiscal pentru ca nu sunt proprietarul imobilului in ce calitate pot face aceasta cerere ? Ar fi o varianta sa vorbesc cu cei care au imobilul inregistrat la fisc pe numele lor (caci este posibila aceasta varianta) sa ceara un certificat fiscal cu datorii ? Se poate efectua o intabulare daca nu corespunde numele de pe certificatul fiscal cu numele meu si nici cu numele vanzatorului din titlul meu de proprietate(acel contract de vanzare cumparare a drepturilor litigioase) ?

Alte discuții în legătură

Constatare drept de proprietate sabinna sabinna Pe terenul unei societati comerciale se afla 2 constructii apartinand altor firme. Proprietara terenului este o intreprindere transformata in societate ... (vezi toată discuția)
Cat de linistit poti sa fi cand cumperi un apt ( cumparat de actualul propietar prin legea 112 sau 10 ) ? siven01 siven01 Vreau sa cumpar un apt de 2 camere si una din ofertele unei agentii imobiliare a fost un apt . intr un bloc vechi ( anul cca 1950) Am fost , am vazut , mi a ... (vezi toată discuția)