avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este situatia conform noului cod penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este situatia conform noului cod penal?

Un prieten se afla in urmatoarea situatie:
In anul 2011 i-a fost suspendat permisul de conducere ; a refuzat recoltarea de probe biologice .A contestat la un tribunal decizia de suspendare a permisului de conducere,a castigat si in urma achitarii unei amenzi penale i s-a restituit permisul de conducere.
In anul 2013,i s-a redeschis vechiul dosar,i s-a retras din nou permisul de conducere,i s-a restituit amenda penala pe care o platise fiind in momentul de fata cu un proces penal pentru fapta savarsita in 2011,adica refuzarea recoltarii probelor biologice.
Intrebarea mea este:conform noului cod de procedura penala,care este situatia lui?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:50, 24 Februarie 2014
Ce spuneti dvs este fara sens, incercati sa va informati corect.
patrascu razvan a scris:

Ce spuneti dvs este fara sens, incercati sa va informati corect.


Asta este situatia,sunt corect informata.
1.i s/a suspendat permisul 3 luni,a platit amenda penala,i s/a restituit permisul
2.in 2013 a fost chemat sa predea permisul din nou la politie,i s/a restituit amenda platita,si in prezent are dosar penal pt refuz recoltare probe biologice in 2011

E ciudat dar asta este situatia din care perietenul meu nu stie cum sa mai iese...
Amenda penala inseamna condamnare si implicit anularea permisului, incercati sa detaliati exact.
Ma gandesc ca a primit amenda administrativa si a primit permisul inapoi dupa o suspendare de 3 luni avand in vedere ca fapta a fost urmarita ca infractiune, si apoi procurorul ierarhic superior a constatat ca nu a existat sau a disparut imprejurarea pe care se intemeia propunerea, a infirmat solutia de NUP si a dispus inceperea urmaririi penale, sau in cazul in care urmarirea penala era inceputa si a fost dispus SUP, a redeschis urmarirea penala.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc! Si ce sa-i transmit,nu s-a schimbat nimic odata cu codul nou? :vishenka:
Intai incercati sa aflati concret despre ce e vorba, sa mearga la dosar sa se intereseze sau sa angajeze un avocat sa faca asta.

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)