Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si sotia ,impreuna nu au avut copii.Sotia dintr o alta casnicie are un baiat ,intrebarea mea este pt bunurile ramase ,in cauza un apartament ,cine are dreptul sa mosteneasca si ce cota ii revine fiecaruia.M am prezentat la notar pt succesiune si nu am putut sa fac nimic pt ca legea da dreptul fiiului ,chiar daca nu e legitim fratelui meu ,sa deschisa succesiune .....El in momentul de fata renunta si umbla sa vinda ap desi nu are dreptul .Va multumesc!
sotia il mosteneste pe fratele dvs. apoi la decesul acesteia, aceasta va fi mostenita de fiul ei.
Practic, chiar daca era fiul nelegitim al fratelui, acesta o mosteneste pe mama sa si nu pe fratele dvs.
Daca decesul se intampla in ordine inversa, adica ar fi murit prima data sotia fratelui si apoi fratele dvs. atunci copilul sotiei din alta casatorie nu ar mai fi mostenit nimic.
Mosteniri
olga2011
va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)