avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare sau concurs?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare sau concurs?

Sunt o persoana detasata in cadrul aceleiasi institutii publice (ordonatorul principal de credite) de la un serviciu la altul, ambele cu personalitate juridica.Eu am post pe perioada nedeterminata si sunt personal contractual.Pe postul meu a venit o persoana care ocupa acel post pe perioada determinata (adica pana la revenirea mea la post).Datorita caracteristicilor date de angajarile la stat, s-a apelat la detasari la serviciul la care sunt si eu, (fiind nou infiintat la acea data acum un amn si jumatate)dar fiindca nu s-au putut face angajari au detasat persoane din interiorul sistemului…Cert este ca s-a creat urmatoarea situatie : avem doua posturi care datorita legislatiei aparute in cursul lui 2013 sunt ocupate de doua persoane : eu ocup un post vacant care nu s-a mai scos la concurs ca eram eu detasata pe el, persoana cealalta ocupa un post permanent dar pe o perioada determinata (pentru cazul in care eu ma intorc inapoi).Avand in vedere ca atributiile pe care le am sunt de post unic plecarea mea ar cam da activitatea peste cap si eu vreau sa raman aici, unde sunt detasata. Intrebarea mea este daca nu pot beneficia de cele spuse in OUG 103/2013 – privind Salarizarea personalului bugetar în anul 2014 şi alte măsuri privind cheltuielile publice, care la art. 19 specifica faptul ca ordonatorul principal de credite stabileste numărul maxim de posturi si …poate efectua si redistribuiri de posturi intre instituţiile şi autorităţile publice din subordine, coordonare, sub autoritate sau finanţate prin bugetul acestora…Nu sunt functionar public dar nu este mentionat faptul ca ar trebui sa fiu, gandindu-ma la redistribuire, avand in vedere ca s-a creat o situatie particulara prin punerea in practica a oug 77/2013 , privitoare la posturile unice.Ma gandeam la posibilitatea redistribuirii mele pe postul pe care sunt actual detasata si postul de pe care am plecat, sa poata fi scos la concurs ca vacant???..din moment ce ambele posturi exista ca definitive in statul de functii si in organigrama ambelor servicii, fiind aprobate si la a fi bugetate!???S-au ramane stricta varianta concursului indiferent de ce situatie s-a creat???
Multumesc pentru rabdare!

Alte discuții în legătură

Expirare detasare personal contractual pe post vacant si scoaterea postului la concurs cristinacarina cristinacarina ma confrunt cu o situatie destul de bizara si pana acum nimeni nu mi-a dat un raspuns concret!?situatia este urmatoarea:angajat (pers. contractual)al unui ... (vezi toată discuția)
Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)
Art. 22, alin. (2^1), lit. b) din oug nr. 34/2009 actualizatã alexandru andra alexandru andra Nu inteleg paragraful acesta din lege: [quot](2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, ... (vezi toată discuția)