avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Se poate face contestatie sau cerere de suspendare a unei executari silite emisa catre o persoana fizica, daca nu se cunoaste componenta cuantumului debitului executat silit?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:15, 26 Februarie 2014
In termen de 15 zile de la primirea somatiei se poate face contestatie la executare, solicitandu-se totodata si suspendarea executarii cu plata unei cautiuni.

In functe de somatia primita si de tipul titlului executoriu (daca este vorba de o hotarare judecatoreasca sau de un titlu executoriu care nu este emis de o instanta de judecata), se vor putea sau nu cere lamuriri cu privire la intinderea titlului executoriu sau compunerea debitului.
Este emisa de o instanta judecatoreasca, executorie si fara cale de atac.
Cale de atac nu mai are incuviintarea de executare silita.. puteti depune contestatie.
Despre ce e vb mai exact ? Ce reprezinta suma pretinsa, trebuie sa se regaseasca undeva ca altfel nu se obtinea un titlu executoriu .
Este vorba de un credit luat in 2007 de la o banca, ulterior s-a ajuns la recuperatori, iar cei din urma au apelat la executor.
S-a obtinut executarea pt o suma, dvs pe aia o contestati daca aveti argumente.

Alte discuții în legătură

Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)
Contestatie la executare peste termen/ am platit sumele care mi se solicita cren cren Am si eu o intrebare si va rog daca puteti sa-mi raspundeti urgent. In 2007 am imprumutat de la X doua sume de bani prin doua contracte de imprumut. Prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)