avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere sub influienta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere sub influienta alcoolemiei!

Am o intrebare, in legatura cu cineva. Acum o luna conducea intr-o seara pe la ora 21.00 masina unui prieten si o fost oprit de un politist de la circulatie, i-a cerut actele la control durand prea mult verificarea. La un moment dat am inteles ca era sa inceapa o altercatie intr-un fel politistul o fi tras de el in acel moment persoana o plecat in tromba, anuntand-ul in acel moment ca pleaca. Atunci politistul o plecat dupa el cu masina chemand in ajutor inca 2 echipaje... in final o fost oprit la o intersectie care o fost blocata de catre 2 masini, vreau sa mentionez ca au fost implicate 5 masini de politie, pentru al opri. Cand a fost oprit el era aproape de sectia de politie incercand sa ajunga acolo deoarece zicea ca cu oficerul nu s-ar fi putut intelege, cand o fost prins era cu telefonul in mana incercand sa dea telefon din mers la 112 el fiind intrat in panica. A fost testa cu slcooltestul si avea 0.87 milg. fiind dus la spital pentru probe biologice, intocmindu-se si dosar penal. Acum persoana avand niste urme o fost la medicul legist pentru a arata ca proba, politistul spunand ca fusese acrosat cu masina si el. Permisul il are retinut de politie, si se asteapta rezultatele, fiind si dovezile de la medicul legist. Probema ca el e cadru didactic aparand si in ziar sub alta versiune, spunandu-se ca masina era a lui, etc...
Intrebarea ar fi ce pedeapsa ar putea sa ia minim ori maxim unde s-ar include, poate sa ia cu suspendare sau doar sa ramana dosar penal ori va fi un proces. E posibil ca constatarea medicului legist sa fie respinsa. Este vr-o sansa sa scape. Va multumesc anticipat.
Daca este la prima abatere (adica infractiune) este foarte posibil sa scape, insa un proces penal tot va fi. Este posibil sa fie trimis in judecata pentru conducere sub influenta alcoolului, conform OUG 195/2002 si pentru ultraj. Chiar daca sporul poate ajunge peste 3 ani (caz in care nu este valabila suspendarea pedepsei), nu cred ca i se va acorda. Oricum, faptul ca s-a luat la cearta cu politistul si a fugit e cam dubios... plus ca alcoolemia era cam mare.
Este destul de urat. Consider ca neaparat i-ar trebui avocat...
Nu, certificalul medico-legal nu se poate "respinge".
Sunt mai multe infractiuni acolo. In plus inteleg ca a acrosat si pe cineva cu masina.
Nu prea vad cu suspendare.
GabrielaA a scris:

Sunt mai multe infractiuni acolo. In plus inteleg ca a acrosat si pe cineva cu masina.
Nu prea vad cu suspendare.

La prima vedere,desi relatarea este destul de incoerenta,apare ca sigura una dintre infractiunile de lovire,daca nu si ultraj la adresa politistului(in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale obtinute de acesta , de continutul si dovedirea faptelor scrise in raportul acestuia).In functie de imbibatia alcoolica din sange a conducatorului auto se poate stabili daca este vorba de o contraventie sau de infractiune(raportul medico-legal).
Problema innvocata,din relatare,pare destul de grava si este cel mai bine ca cel in cauza sa apeleze la ajutorul unui aparator,pentru a i-o ameliora in functie de prevederile legale si de situatia de fapt.
D-le avocat,sunt marius din craiova.in luna noiembrie 2008 am fost implicat intr-o tamponare cu o masina in care nu au fost victime.dupa testarea cu alcool testul a rezultat 0,81,iar la probele de sange a rezultat 1,7 la prima proba si 1,5 la cea de-a 2 a.Precizez ca nu au fost prelevate probe cu trusa standard.Sunt la prima mea abatere.Ce se intampla in acest caz?Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Accident rutier; stare de ebrietate; vatamare corporala ioanap28 ioanap28 Ieri, 2 prieteni aflati in stare de ebrietate au avut accident. Soferul a pierdut controlul masinii intr-o curba si s-a oprit intr-un alt autovehicul stationat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan-sfaturi va rog ! iulian1986 iulian1986 Am sa relatez oarecum pe scurt problema pe care o am . In urma cu 4 zile am fost la o nunta . In jurul orei 03.00 am vrut sa ma deplasez acasa impreuna cu fata ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)