avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impacarea partilor, furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impacarea partilor, furt calificat

sotul meu recidivist,eliberat conditionat de 4 luni din penitenciar a comis o alta fapta,in flagrant de furt calificat impreuna cu fratele lui care nu are cazier.am convenit cu partea vatamata sa-si retraga plangerea.Prin impacarea partilor se inlatura partea penala si o sa se libereze amandoi?
Cel mai recent răspuns: claudia130782 , utilizator 10:24, 2 Martie 2014
La art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c), impăcarea înlătură răspunderea penală.
Da, in conditiile in care legea nu inlatura ipoteza impacarii si inlaturarea efectelor juridice ale acesteia in caz de recidiva situatia este favorabila pentru sotul dvs.
Are mare noroc cu legea noua...
aveti posibilitatea impacarii si cu ajutorul si prin intermediul unui mediator daca sunt probleme.....
ce fel de probleme ar putea aparea?iar de la camera preliminara dosarul mai ajunge la judecator?multumesc
probleme legate de atitudinea pers vatamate, se poate razgandi, poate avea noi pretentii. Trebuie clarificate lucrurile. Daca procurorul ia act de vointa dvs clara, atunci totul e ok. Ideea mea era ca "pe drum" se poate razgandi. Daca totul e ok, mergeti direct la procurorul de caz si se rezolva repejor.

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)
Termen pentru impacare mezgageza mezgageza instanta este obligata prin lege sa deie un termen pentru impacare sau aceasta depinde de judecator? (vezi toată discuția)