fratele meu are un mandat de 6 ani din care 3 sunt cu suspendare si 3 pt furt calificat.....a fost judecat si condamnat in lipsa.....a executat deja 3 ani si 2 luni....intrebarea mea este in ce masura poate beneficia de noul cod penal .......multumesc anticipat
Pedeapsa de 6 ani este pedeapsa rezultanta din cele 2 pedepse de 3 ani si deci niciuna dintre ele nu ar depasi maximul noii prevederi insa trebuie discutat mai pe larg. De care furt (simplu,calificat,de vehicule,din locuinte,etc) datorita faptului ca noul cod penal prevede o gama mai larga la capitolul FURT. Daca comisia prevăzută de HG 836/2013 nu a sesizat instanta inseamna ca a fost analizata cauza si nu beneficiaza de ce-a mai blanda clementa.
daca avea o singura pedeapsa de 6 ani si nu una din doua cumulate ar fi avut o sansa cu conditia sa fi avut o singura infractiune .
in conditiile date , sunt de parere ce nu va avea nici un castig de pe urma noului cod penal.
furt calificat... are sesizare formulata de comisie ....a facut si un memoriu .... din momentul depunerii sesizarii de comisie prima data a fost respinsa cererea de abtinere apoi de 2 ori au amanat pronuntarea si la ultima sedinta sesizarea formulata de comisie a fost respinsa ca nefondata
Furt
rosica
Buna ziua,am o intrebare cu privire la un furt comis de doua persoane ,furt din locuinta ,i-au incadrat la furt calificat in forma continuata .Este adevarat ca ... (vezi toată discuția)