avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa decesul ambilor soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa decesul ambilor soti

Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta succesiunea,iar mama mea vitrega nu a avut copii,singurul ei mostenitor este fratele ei. Care sunt cotele parte de mostenire in cazul meu si al fratelui ei?
Este vorba de un apartament cumparat impreuna de tatal meu si mama vitrega.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
zoli_nt, utilizator
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 09:18, 10 Martie 2014
Pe tata il mosteniti dvs ( veti avea din jumatatea de imobil care ii apartinea lui, 3/4), iar fratele sotiei va mosteni jumatatea sorei de ap + pt 1/4 din jumatatea mostenita de dansa de la sotul ei.
Pentru ca tatal dvs a decedat inaintea sotiei lui, face ca fratele sotiei sa mosteneasca o cota mai mare din ap decat dvs.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
gi-jane2, moderator
chiar daca diferenta intre decese este mica(adica 4 luni)?
auzisem de la cineva ca in cazul in care decesele sunt in decurs de un an altfel se imparte averea.
multumesc pt. raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
zoli_nt, utilizator
Acel cineva stie gresit.
Nu conteaza la ce diferenta in timp au decedat unul fata de altul, conteaza ca au decedat pe rand nu in acelasi timp, unul i-a supravietuit celuilalt, iar sotul supravietuior il mosteneste pe celalalt.
multumesc frumos!
Mai revin cu o intrebare..Mama vitrega a mai avut un frate care a decedat de cativa ani,baiatul acestuia(nepotul ei) are drept la succesiune?

Alte discuții în legătură

Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)