avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul, eterna poveste
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul, eterna poveste

Sunt functionar public. Din anul 1998 lucrez la Consiliul judetean in functia de inspector. La aceea data aveam deja 4 ani vechime. In anul 2008, am reusit intr-un final sa dau examenul de promovare in grad. Am obtinul gradul de consilier, clasa I, treapta 3 de salarizare, clasa de salarizare 58. Dupa 2 ani, respectiv 31.12.2010, am avansat in treapta de salarizare imediat superioara - 2. Mentionez ca de 4 ani de zile nu am nici o posibilitate de majorare a salariului prin promovare. De la biroul resurse umane mi se spune ca s-au eliminat treptele si voi sta pe acest salariu pana se aplica Legea salarizarii unitare. Este strigator la cer ca functionar public cu vechime, in octombrie 2014, voi face 20 de ani vechime sa raman “ suspendata “ intre legi si sa nu am nici o sansa de marire a salariului care mi se cuvine la pregatirea si vechimea corespunzatoare. O alta problema care pare de-a dreptul absurda si incorecta este faptul ca persoane cu aceeasi vechime si aceiasi clasa 58, au salariul de 2306, iar salariul meu de baza este la aceasta data de 2067. Cred, ca este foarte prost inteleasa Legea 284, prin care s-au eliminat treptele de salarizare. Mi se pare normal sa se faca incadrarea la nivelul functiei similare in plata din cadrul institutiei.
Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns privind egalizarea salariului meu cu cel aferent functiei similare in plata din cadrul institutiei, respectiv – 2306 lei, pentru aceiasi funtie si aceiasi vechime.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 21:17, 12 Martie 2014
Arătați-le colegilor de la Resurse Umane alineatul 5 al art. 5 din O.U.G. nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Poate se încadrează în cheltuielile de personal.
Art. 5
..........
(5) În anul 2014, ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcţii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiţia încadrării în bugetul anual aprobat la cheltuieli de personal.
la bugetarii care nu sunt functionari publici s-ar putea merge pe acelasi art.5 la solicitarea unei mariri de salariu, cu incadrarea corecta in functie?
Îmi pare rău, însă nu cunosc clasificarea personalului contractual din instituțiile publice. Dacă și acest personal putea promova în trepte profesionale, atunci și lui i se poate aplica această prevedere.
Sunt bugetar dar nu personal contractual. Am fost pana in 2010, acum institutia fiind finantata integral de la bugetul de stat. Deci, s-ar aplica acest articol si in cazul meu? Multumesc !
Prevederea se aplică tuturor angajaților bugetari care puteau/pot promova în funcţie, grad sau treaptă profesională.

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici in 2014 gimimic gimimic sunt functionar public consilier, grad superior, treapta 3 din anul 2012 , martie. Vreau sa stiu daca, dupa 2 ani pot avansa intr-o treapta superioara ? pe ... (vezi toată discuția)
Avansarea profesionala ema2222 ema2222 Sunt angajata pe o functie pe perioada nedeterminata la o institutie de stat ce apartine de consiliul judetean . Am fost avansata in grad profesional in ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)