avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

pensia alimentara nu are termen de prescriptie?sa fiu nmai explicit o persoana imi cere pensie alimentara dupa 10 ani desi eu nu am fost casatorit niciodata ,saui convietuit cu ea,copilul are pe certificat de nastere la rubrica tata numele meu ,dar el este pus pe certificat la 2 ani dupa ce el s-a nascut{sincer nu stiu cum a aparut acolo}si acum imi cere custodie {care a avut-o intotdeauna}si pensie alimentara
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
tanase_78, utilizator
Cel mai recent răspuns: tanase_78 , utilizator 20:26, 24 Aprilie 2009
Pensia de intretinere poate fi ceruta de catre mama , in calitate de reprezentant legal , pana la varsta de 18 ani .
Dupa implinirea varstei de 18 ani , copilul dobandeste deplina capacitate de exercitiu , si , pana la implinirea varstei de 26 de ani , daca este in continuarea studiilor , si nu presteaza o munca remunerata , poate dobandi aceasta pensie.
(pt a nu fi respinsa pt lipsa calitatii procesuale active .)


Nu are relevanta cand a operat recunoasterea , pensia de intretinere poate fi solicitata de catre mama.


De asemenea , mama poate cere incredintarea copilului spre crestere si educare.
pensia alimentara nu are termen de prescriptie...:confused:din pacate pentru dumneavoastra si din fericire pentru copil, pensia de intretinere va trebui platita...;)
Mama sau tatal copilului pe care il are in intretinere poate cere celuilalt parinte obligarea sa la prestarea unei pensii de intretinere pe ultimii trei ani,inainte de data introducerii actiunii de pensie de intretinere.
Celelalte lamuriri v-au fost furnizate anterior.
Daca sunteti sigur ca nu sunteti tatal copilului ,puteti sa depuneti in instanta intampinare prin care sa tagaduiti paternitatea.Demonstrati cu martori ca nu ati avut relatii intime cu reclamanta in perioada legala a conceptiei minorului!!!!!Atentie dv. trebuie sa sustineti in fata instantei ca ati aflat de copil doar acum!!!!Cel care a declarat ca dv. sunteti tatal copilului,a semnat la oficiul starii civile,cereti expertiza pe semnatura!!!!
Conform legii, actiunea in tagaduirea paternitatii se poate introduce in cadrul unui termen de 6 luni de la data cand tatal a cunoscut nasterea copilului.Actiunea se porneste de catre sotul mamei .Fiind o actiune prescriptibila in termenul de 6 luni si datorita faptului ca ea se porneste in principiu de catre sotul mamei, ceea ce presupune si casatoria intre tatal si mama copilului, aceasta actiune nu poate fi admisa. Eventual, o actiune in contestarea recunoasterii de paternitate a copilului din afara casatoriei , actiune care este imprescriptibila , insa dvs. sustineti ca nu stiti cum a aparut numele dvs. pe certificatul copilului .Ca idee, pensia de intretinere este imprescripribila.

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului rezultat din afara casatoriei NICA GEORGIANA NICA GEORGIANA Am o fata in varsta de aproape 6 (sase) ani.Pot cere in instanta recunoasterea si pensie alimentara de la tata? (vezi toată discuția)
Tagada paternitate titular. Imparatul Imparatul Titular al actiunii de tagada paternitate este sotul mamei. Dar e singurul care poate introoduce actiunea? Nu poate sa fie introdusa si de catre mama, in ... (vezi toată discuția)
Paternitate - recunoastere Grigore_72 Grigore_72 am un copil cu o femeie casatorita legal , dar despartita in fapt de 2 ani , copil care poarta in acte numele sotului respectivei , si doresc sa trec ... (vezi toată discuția)