avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri impozabile in perioada concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri impozabile in perioada concediului de crestere a copilului

nevasta mea a fost in concediu de crestere a copilului in perioada 2009 iulie-2011 iulie.
a primit o scrisoare de la Agentia de plati si inspectii sociale ca in anul 2010 a avut venit impozabil de la Directia de Statistica Judeteana si sa se prezinte pentru clarificare. Intradevar a avut in anul 2010 in pe o perioada de max.2 luni, de completat formulare statistice pentru care a fost incheiat un contract intre parti si a fost platit (suma era intre in jur de 50 lei). culmea ca nimeni nu ma informa ca in perioada conced. crest. copilului nu ave dreptul la nici un venit.
Ce sa inampla in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 4 Octombrie 2014
In acest caz, sotia dvs va trebui sa restituie indemnizația pentru CCC aferenta perioadei pentru care a realizat venituri supuse impozitului pe venit.

Exista in drept principiul conform caruia "nimeni nu se poate scuza, invocand necunoasterea legii" („nemo censetur ignorare legem").

Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei; eroarea de drept nu exonereaza de raspundere. In tara noastra, cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie. Cunoasterea si respectarea legii definesc atitudinea civica, comportamentul etic, grija fata de valorile sociale, aparate si promovate prin actele normative, fata de interesele fundamentale ale intaririi si dezvoltarii societatii. Legile si celelalte acte normative sunt aduse la cunostinta cetatenilor prin publicarea lor in "Monitorul Oficial al Romaniei" si prin alte mijloace de comunicare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
SE CONSIDERA VENIT CARE SA AFECTEZE CCC SI comisionul DE LA O SOCIETATE DE ASIGURARE PE BAZA CONTRACTULUI DE AGENT pers fizica pe care a declarat la finante? si daca Ordonanta de Urgenta a fost modificat intre timp, referitor la alte venituri, pentru ca nevasta incheia polite de asigurare din 2011 si intre timp s-a nascut si al doilea copil in 2012. Dar la depunerea cererii pentru indemnizatie, de la finante am primit adeverinta cu venit zero.
Se considera venit impozabil si acea suma primita in baza contractului mentionat de dvs.

Este vorba despre un venit supus impozitului pe venit si realizat in perioada CCC.
Mi-a sosit decizia de restituire sumei pe perioada CCC.
Am 15 zile la dispozitie pentru restituire la Agentia de plati si inspectii sociale daca nu platesc in acel termen se trimite la finante pt. executare silita. Este posibil esalonarea platii la daca ajunge la finante?
(www.avocatnet.ro/content/art...
Daca da sub ce forma pe ce perioada?

Pana la urma a aparut amnistia fiscala?
La cele aratata mai sus se aplica amnistia?

Alte discuții în legătură

Prescripție pentru incasare bani necuveniti Ali lori Ali lori Daca in 2014 am avut concediu de crestere a copilui si am luat indemnizația o luna in plus, in feb 2017 anaf—ul mai poate emite o decizie de rambursare a ... (vezi toată discuția)
Legea nr.126/2014 barthiaurelia barthiaurelia As vrea sa stiu daca Legea 126/2014, de modificare a O.U.G/2010, privind concediul si indemnizatia lunara de crestere a copilului si masuri de recuperare a ... (vezi toată discuția)
Legea 126/2014 SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Decizie de debit nr.aaa din data de 25,06,2014 pentru ca am realizat venituri in sumă de 1,633 lei, pe perioada cât am fost beneficiară a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)