avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea presedintelui

Buna ziua,

Am participat la o sedinta a asociatiei de proprietari unde pe ordinea de zi era demiterea presedintelui asociatiei si a administratorului, in sala eram prezenti cca 60 de persoane din care peste jumatate am optat pentru , in momentul respectiv dansul a scos 178 de "imputerniciri" prin care era imputernicit de alti locatari care nu erau la sedinta sa-i reprezinte si dansul a votat pt el. Este legal ? In sala era si o persoana care sustinea ca a semnat si dansa o astfel de imputernicire doar ca i s-a zis ca semneaza faptul ca este de acord sa participe la sedinta din acea zi nu ca imputerniceste pe altcineva sa o reprezinte.
Cel mai recent răspuns: ContSters303335 , utilizator 20:37, 30 Martie 2014
Este absolut legal sa se procedeze cu imputerniciri, numai ca, din descrierea dvs., observ ca s-a procedat cu "fenta"...
Cum se procedeaza legal?
Dupa deschiderea AG de catre presedinte, cineva din comisia de cenzori face prezenta membrilor (atentie, a membrilor, nu a proprietarilor). Tot atunci, cel din comisia de cenzori intreaba daca sunt membri ai as. prop. care au imputerniciri de reprezentare permanente sau numai cu ocazia AG din data de.... Daca sunt asemenea membri, se aduna acele imputerniciri, se verifica si se consemneaza in PV al AG si se continua lucrarile.

Ei, daca sunt oameni care semneaza si nu stiu ce semneaza (cazuri extrem de frecvente), atunci sa-si imparta vina cu cel caruia i-a dat semnatura-imputernicirea.

Deci trebuie verificate acele imputerniciri. Daca sunt false sau obtinute prin inselaciune, atunci aveti dreptul sa-l denuntati la org. de politie.
Inca ceva:
Daca predesintele poate fi demis in cadrulAG, demiterea administratorului este un atribut al com. executiv. Atentie mare la demiterea administratorului ca sa nu patiti si alte necazuri, asa cum au patit-o multi altii.
Succes!
Eu nu cred ca a semnat cineva "imputernicirea", poate era vorba de un tabel, o imputernicire arata cam asa:
Imputernicire
Subsemnatul X, CNP.... serie si nr CI, proprietarul apartamentului..., il imputernicesc pe ..... sa ma reprezinte la sedinta din data de..., .........
Daca nu a prezentat asa ceva si a adus un tabel cu semnaturi date pe genunchi poate sa faca ce vrea cu el, nu este valabil.
SilentiosBHT a scris:
Am participat la o sedinta a asociatiei de proprietari unde pe ordinea de zi era demiterea presedintelui asociatiei si a administratorului, in sala eram prezenti cca 60 de persoane din care peste jumatate am optat pentru , in momentul respectiv dansul a scos 178 de "imputerniciri"

Probabil ca e o adunare generala extraordinara, convocata de un grup de proprietari si nu convocata de presedinte sau comitetul executiv pentru ca nu aceasta este ordinea de zi normala la o adunare generala.
Adunarea generala are mai multe puncte la ordinea de zi (prezentarea activitatii, raportul cenzorului, proiectul de buget...). Tot in ordinea de zi poate fi cuprins si "alegerea organelor de conducere ale asociatiei".
Deci nu facem adunare generala sa demitem (adica sa daramam) ci sa alegem (adica sa construim). Si nu alegem in adunarrea generala administratorul. In AG se aleg membrii comitetului, presedintele si comisia e cenzori.
Apoi aceasta adunare generala nu este satutara deoarece au fost prezenti 60 de persoane iar asociatia avea cel putin 237. Adica au fost prezenti mai putin de 25% iar pentru a incepe o adunare generala este nevoie de 50%+1, adica in aces caz de cel putin 118.
Asa ca, daca ceea ce ati scris este corect, adunarea generala nu avea cum sa aleaga "organele de conducere" si ramane cu cei pe care-i are pana la o noua adunare generala.
nu stiu daca imi este permis sa pot pune un link , stirea a ajuns si in presa locala...cam asa au stat lucrurile

[ link extern ]

imi cer scuze daca nu trebuia sa pun link-ul asta. multumesc
Ne-am mai lamurit un pic. Mai lamuritor este atunci cand vezi imaginile si auzi ce se spune decat atunci cand cineva scrie un text.
Si iata ca atat aici pe forum se spune ca au fost prezenti 60 de oameni. In ziar se scrie ca au fost prezenti 67 de persoane si ca au avut 40 de imputerniciri.
Ori din film se vede ca prima persoana care vorbeste este impotriva presedintelui dar spune clar ca au fost prezenti 30 de persoane la adunare.
Vreti sa alegeti alt preserdinte, mergeti la adunarea generala.
Pana si presedintele a spus ca a rugat proprietarii sa vina la adunare pentru ca este a 4-a adunare generala care se tine dar proprietarii nu vin. Si daca din peste 200 au venit la adunare doar 30 inseamna ca majoritatea accepta ca activitatea presedintelui este buna si nu vor sa-l schimbe.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de gestiune Paraschiv Teodorescu Paraschiv Teodorescu La asociatii de proprietari : 1)Descarcarea de gestiune a comitetului executiv poate fi votata de membri comitetului executiv si de catre administrator(acesta ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari epigonii1 epigonii1 Buna ziua,am o nelamurire pe care vreau sa o clarific apeland la dvs.Socrul meu a avut un proces cu administratia blocului pe care desi a avut dovezi concrete ... (vezi toată discuția)