Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă?
Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc!
Daca prin "transformare " intelegeti sa se treaca de la SRL la PF - nu se poate .
Sint reglementari , entitati distincte.
SRL-ul se inchide , prin procedura de lichidare , respectiv prin decizia adm / asociati , si se radiaza de la Reg Comert .
PF-ul se deschide prin optiunea persoanei fizice . PF/PFA- sint activitati individuale , prin care o persoana fizica se autorizeaza, prin procedura specifica , sa desfasoare activitati comerciale . Corect este PFA= persoana fizica autorizata ; PF - e doar o prescurtare a ... prescurtarii , ca sa zic asa ....
Buna seara!!!
Stiti ca eu am o societate cu ob. principal contabilitate primara. Cum nu mai merge deloc, m-am uitat in statut si ma reprofilez pe curatenie scari bloc, case,etc. deja am inceput si vad ca merge dar.....ma gandesc sa o inchid si sa fac un p.f.a. numai ca.......intrebare:
Am voie sa mai prestez aceasta activitate? adica mai pot face aceste contracte si sa am angajati? ca daca nu se poate....asta este...nu o inchid #-o
Eu stiu ca obiectul de activitate "contabilitate" este conditionat de eliberarea unei adeverinte de la CECAR, altfel Registrul Comertului nu elibereaza cod CAEN pentru acest obiect de activitate, mai mult decat atat CECAR nu permite unui srl inca un obiect de activitate pe langa cel de "contabilitate" cu exceptia Expertilor contabili, carora li se permite inca doua coduri, dar inteleg ca nu e cazul tau. Dar se poate modifica obiectul de activitate care il ai, insa nu cred ca poate fi pastrat si cel cu "contabilitate". Aceasta activitate este reglementata de un organism numit CECAR, si ca orice activitate reglementata, are de respectat un set de norme speciale emise de acest organism.
Srl / pfa
topmasaj
salut! va rog sa imi spuneti daca un srl al carui asociat unic sunt poate avea relatii comerciale cu un pfa care de fapt tot eu sunt.
mai concret, vreau sa ... (vezi toată discuția)